Yoga Vakantie

Meditatie1 Meditatie-en-Yoga Omgeving6 Omgeving5 Omgeving4 Omgeving3 Omgeving2 Omgeving1 P1010778 P1010803 P1010827

Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling dat lichaam en geest omvat. De waardevolle levenswetenschap die yoga is werd meer dan 5000 jaar geleden door de oude wijzen in India ontwikkeld. Door de generaties heen werd deze wetenschap aan de tijd aangepast en over de wereld verbreid.

In de moderne tijd wordt de waarde van Yoga steeds meer herkend voor de algehele gezondheid en voor zijn preventieve en genezende effecten. Yoga is een woord uit het Sanskriet, een van de oudste talen der wereld, en het betekent vereniging of eenwording. Het gaat hier om een ervaring van eenheid of eenwording met het innerlijk wezen of Zelf. Bij deze eenwording verenigen lichaam en geest zich, om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. De geïntegreerde aanpak waarbij men leert meester te worden over lichaam en geest, leidt uiteindelijk tot gezondheid op het fysieke vlak en geluk, vrede en rust op het mentale vlak.

Yoga is ook onderdeel van de Ayurvedische Massage Week

 

 

Programma van de Yoga Vakantie:

Het programma van de spirituele vakantie is als volgt (wisselt enigszins aan de hand van de te kiezen soort spirituele vakantie):

 

8.00 – 8.30 Fruit en Thee
8.30 – 9.45 Yoga
9.45 – 10.30 Ontbijt
10.30 – 13.15 Relaxen en genieten
13.15 – 14.15 lunch
14.15 – 17.45 Relaxen en Genieten
17.45 – 19.00 Meditatie
19.00 Diner

Wil je een uitgebreider programma? Denk er dan eens aan om de yoga vakantie aan te vullen met het leren van massage: Ayurvedische Yoga Massage Vakantie

 

 

Inhoud:

In de cursusprijs: begeleiding tijdens de cursus, Handboek Yoga. Reiskosten zijn niet inbegrepen.

Niveau

Iedereen kan aan deze cursus vakantie deelnemen

Lengte Cursus

7 dagen, totaal 18 les uren

Doelstellingen

Het vinden van ontspanning en balans in je leven

Studiebelasting

Totale Studiebelasting: 18 uur te volgen tijdens de cursus

Te behalen kwalificaties

Geen

Je wordt opgeleid voor het examen

Geen examen

Aantal examens

Geen examen

Vrijstellingenbeleid

Als je een yogacursus hebt gevolgd bij een andere instantie is het mogelijk vrijstelling te krijgen, mits dit kan worden aangetoond met een deelnamecertificaat.

Voorvereisten

Geen

Speciale voorwaarden

Zelf reis- en annuleringsverzekering afsluiten.

Studiemateriaal

·         Handboek Yoga (wordt verstrekt tijdens de cursus)

·         Hatha yoga werkboek; Jogchum Dijkstra (260 blz), de Toorts, ISBN 90-6020-246-5 (alleen verplicht indien wordt deelgenomen aan de opleiding massage therapeut)

Cursuslocaties:

Konigstrasse 1
Medebach
59964 Medebach, Germany

Gemiddelde groepsgrootte van de yoga vakantie:

18 personen


 

Recensies van cursisten

 • Melina: “bedankt voor een hele mooie week inspannende ontspanning! Ik vond de combinatie van yoga en meditatie helemaal super.”
 • Bas: “dank voor de mooie cursus. Ik vond de combinatie van yoga, meditatie en ook het lekkere eten helemaal top. Je stijl van begeleiden vind ik zeer prettig: open, met aandacht, altijd ruimte voor vragen en je staat voor iedereen klaar. Ook de geruisloze begeleiding van Preshanna vind ik voortreffelijk. De pauzes zijn goed gepland. Fijn dat je ook tijd voor jezelf hebt in de middag. Goede opbouw van het programma. Top plek in dit dorpje met ruimte en rust. Heel goed voor iemand als ik :)”
 • Eugenia: “Deze week vond ik een leerzame en gezellige week. Leuke cursisten en bewondering voor jou, hoe je de lessen voor de groep iedere keer weer inspirerend gegeven hebt. Ook de heerlijke verwennerij in de keuken, het kont niet beter.”

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

Gemiddelde waardering voor de yoga vakantie: 8,5