Acceptatie en loslaten

Acceptatie en loslaten is: leren vertrouwen op wat het leven je brengt. Het leren pijn te doorvoelen zonder af te wijzen. Geluk doorleven zonder eraan vast te houden. Elk moment accepteren wat er is.

Stop met weerstand bieden, leer acceptatie en loslaten

Acceptatie en loslatenNiets breekt muren zo zeker af als accepteren hoe de dingen gaan. Wanneer we ervoor kiezen om de dingen te accepteren zoals ze zijn, breken we de muren van weerstand af. Dat zijn dezelfde muren die ons tegenhouden om spiritueel te groeien.  Accepteren is vaak moeilijk. Als mens zijn we in elk aspect van het leven voortdurend op zoek naar geluk. We willen op zijn minst tevreden zijn, met als doel dat het geluksgevoel groter wordt naarmate de dagen en jaren voorbij gaan.

Acceptatie betekent het ontvangen van  de nieuwe realiteit met open armen. Het betekent het welkom heten van de realiteit zoals hij is, zonder deze te bevechten voor wat we eigenlijk liever zouden hebben. Acceptatie is de sleutel om chaos in de geest te vermijden en een vreedzame staat van zijn te handhaven. Het lijkt erop dat accepteren met gemak gaat, als je bedenkt dat je liever op je gemak wilt blijven als het leven vloeiend doorstroomt. Dit in de plaats van weerstand bieden. Een houding waarbij je elke verandering ervaart als een storing, die je leven binnenkomt om het je moeilijk te maken. 

De waarheid is, acceptatie is moeilijk wanneer we geconfronteerd worden met omstandigheden in het leven die we liever zouden vermijden. Net zo moeilijk is het als je moeilijke gebeurtenissen ervaart die buiten je controle zijn. Maar loslaten en accepteren brengt je in je kracht, hoe moeilijk het ook is. 

Leer meer over acceptatie van Jeff Foster

Meer over acceptatie leer je in de  online mindfulness cursus. Bij mindfulness leer je om elke gebeurtenis te zien zoals hij is. Om in elke activiteit de innerlijke rust te vinden.

Vergelijkbare berichten