Actieve vakantie in Sauerland (Duitsland)

Kom heerlijk tot rust terwijl je veel leert over yoga en spiritualiteit in een schitterende omgeving.

Het programma is zo ingericht dat je veel leert in een korte tijd, terwijl je ook voldoende tijd hebt om uit te rusten en te doen waar je zin in hebt.

Programma van de actieve vakantie met Massage:

Aan het eind van de Reiki Master cursus ben je niet alleen Reiki Master en kun je zelf reiki cursussen geven, maar ook beheers je een groot aantal yogatechnieken om je lichaam soepel en sterk te houden. Je weet je innerlijke rust makkelijker te vinden door het toepassen van meditatie en je hebt geleerd hoe je je intuïtie kunt gebruiken.

8:00 – 8.30 fruitontbijt
 8.30 tot 10.00 Yoga en Massage 1
10.00 tot 10.30 ontbijt
10.30 tot 12.00 Intuitie en Massage 2
12:00 tot 13.00 lunch
13.00 tot 14.30 Meditatie en Massage 3
14.30 tot 17.30

Middagpauze

17.30 tot 19.00Dans en Massage
19.00 tot 20.00Diner

 

Onderdelen van de actieve vakantie:In de middagpauze kun je de gelegenheid nemen om de zelfbehandeling te oefenen en ’s avonds is er tijd om reiki behandelingen uit te wisselen.

 

Ayurvedische massage (onderdeel van de actieve vakantie met massage)

Ayurvedische massage is een zachte energetische massage op de huid. Men maakt gebruikt van geurige- gepaste oliën; samengesteld volgens situatie/ persoonlijkheid van de behandelde. De ayurvedische kruidenolie heeft een medicinale werking. Er bestaan meerdere ayurvedische massage technieken voor het opbrengen van de kruidenolie. Hierbij kun je denken aan diverse massage handgrepen, wrijfrichtingen, activerende bewegingen en lokale behandeling. De behandeling van marma’s (energiepunten) en nadi’s (energiebanen) is een aparte techniek die met name in Zuid-India (Kerala) wordt aangeleerd en gebruikt.

 

Intuitie (onderdeel van de massage vakantie)

Intuitie is je innerlijke gids. Als je in contact staat met je intuitie, weet je precies wat goed voor je is. Je kiest de beste oplossing op het juiste moment, waardoor je een succesvol persoon bent. Je geeft je leven vorm op zo’n manier dat je je levensdoelen realiseert. Er doen zich steeds meer momenten voor dat je intens van het leven geniet en je voelt je over het algemeen een gelukkiger mens. Het doel van de intuitie lessen is tijd te nemen voor de dingen die werkelijk belangrijk zijn in het leven. Vragen waar we ons mee bezig zullen houden zijn o.a.: hoe zorg ik ervoor dat ik vaker gelukkig ben? Hoe zorg ik ervoor dat ik tegenslagen makkelijker overwin en steeds de juiste keuze maak?

 

Yoga (onderdeel van de ayurveda vakantie)

Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling dat lichaam en geest omvat. De waardevolle levenswetenschap die yoga is werd meer dan 5000 jaar geleden door de oude wijzen in India ontwikkeld. Door de generaties heen werd deze wetenschap aan de tijd aangepast en over de wereld verbreid. Het doel van yoga is eenwording met het innerlijk wezen of Zelf. Bij deze eenwording verenigen lichaam en geest zich, om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. De geïntegreerde aanpak waarbij men leert meester te worden over lichaam en geest, leidt uiteindelijk tot gezondheid op het fysieke vlak en geluk, vrede en rust op het mentale vlak. In de actieve vakantie leer je ongeveer 30 yoga houdingen en alle kennis die nodig is om op eigen houtje met yoga verder te kunnen.

 

Meditatie (onderdeel van elke actieve vakantie)

Bij meditatie wordt vooral het observerend vermogen getraind. vaak begint het met concentratie, bijvoorbeeld op de ademhaling, en vervolgens laat je deze concentratie los, om over te gaan op een rustige observatie van de gedachten en gewaarwordingen die zich voordoen in lichaam en geest. Observeren is de essentie van meditatie.Meditatie is een avontuur, een avontuur in het onbekende. Het grootste avontuur dat de mens kan ondernemen. Meditatie is gewoonweg zijn, niets doen, geen handeling, geen gedachte, geen emotie. Je bent alleen maar, en dat is een puur genot

 

Vraag vrijblijvend info aan over de actieve vakantie

Klik hier voor info over de actieve vakantie met Ayurvedische massage

Hier vind je meer info over de massage vakantie

Of klik hier voor meer info over de locatie.

Gemiddelde waardering voor de actieve vakanties: 8,5
Gemiddelde groepsgrootte actieve vakanties: 18 personen