Met de acupressuur opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om acupressuur masseur te worden. Je leert een succesvolle acupressuur praktijk opzetten en je kunt bij bedrijven stoelmassage gaan geven. 

In de acupressuur opleiding komen verschillende vormen van drukpuntmassage aan bod. Zo leer je bij de opleiding de Thaise massage, de stoelmassage, voetreflexmassage en triggerpoints vakkundig te hanteren. Verder is de cursus yoga een onderdeel van dit jaar, zodat je leert wat de achtergronden op gebied van lichaamsbeweging zijn voor een goede Thaise massage. Net als bij het leren bespelen van een muziekinstrument, zijn geduld, inzet en veel oefenen van wezenlijk belang. Als je de techniek onder de knie hebt, kun je leren met gevoel een bezielde massage te geven. Dan kom je tot de essentie van lichaamswerk: een vakkundige combinatie van oosterse en westerse benaderingen, afgestemd op de noden en wensen van de cliënt.

Acupressuur Opleiding

Dit kun je na de acupressuur opleiding

 • Zelf een massagepraktijk starten
 • Stoelmassages aanbieden bij bedrijven op de werkvloer
 • Een professionele yoga massage geven
 • Triggerpoints vinden en op de juiste wijze behandelen
 • Een complete voetreflexmassage geven
 • Chakra yoga oefeningen en mindfulness oefeningen thuis toepassen
 • Yoga oefeningen en mindfulness oefeningen meegeven aan de cliënt om thuis toe te passen
 • Een breed pakket van massagetechnieken inzetten
 • Massage op maat bieden

De opleiding is op HBO niveau. Daarnaast is bereidwilligheid om te genieten van het geven en ontvangen een voorwaarde. Verder is een voldoende dosis discipline, concentratie en geduld vereist om te leren en te oefenen. Maar bovenal is een liefdevolle toewijding van de kunst van het masseren en het omgaan met mensen nodig. De acupressuur opleiding is erkend door het BMSBATC, KTNO, LVNG en VBAG.Beschrijving Lesstof Acupressuur Opleiding

Bij de acupressuur opleiding krijg je gevarieerde technieken aangeboden, en leer je stap voor stap de verschillende massage handgrepen onder de knie te krijgen. Door gedegen technische basis te combineren met een ontspannen manier van aanraken, zul je je cliënten meditatieve en helende ervaringen kunnen bieden.

Overzicht van de lesstof

masseur worden

De massagetechnieken:

Ondersteuning van de massage:

De afronding:

·   Oefensessies

·   Examen

·   Stage 

Thaise Yoga Massage in de Acupressuur Opleiding

Thaise yoga massage is een oude kunst van lichaamstherapie voor genezing, gezondheid en transformatie. De Thaise massage is een interactieve massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van rek- en strek oefeningen en het uitoefenen van zachte druk op de energiebanen in het menselijk lichaam. De rekoefeningen in de Thaise yoga massage helpen om:

 • vastzittende gewrichten los te maken
 • flexibiliteit te vergroten
 • spierspanning te verlichten
 • interne organen te stimuleren
 • het energiesysteem in balans te brengen

Het effect van de Thaise yoga massage is zowel ontspanning als activering. Ontvangen van een Thaise yoga massage is zoals het doen van yoga oefeningen zonder dat je je ervoor hoeft in te spannen terwijl je tegelijkertijd een acupressuur behandeling krijgt! Een Thaise yoga massage sessie duurt meestal 2 uur en wordt uitgevoerd op een matras op de grond. De cliënt blijft gedurende de massage gekleed. In de Thaise yoga massage opleiding worden in beginsel twee manieren van werken toegepast – het toepassen van druk met de handen en de voeten en het gebruik van een grote verscheidenheid aan stretch oefeningen.

Stoelmassage

Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage ter preventie van werkstress en RSI. De stoelmassage die je bij Anand leert is gebaseerd op de Thaise massage. Deze massage kan op de werkplek door de kleding heen worden gegeven. Bij de stoelmassage gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress.

Triggerpoints in de acupressuur opleiding

Triggerpoints, oftewel spierknopen. We zijn ze allemaal wel tegen gekomen tijdens het masseren. Maar wat zijn het nou eigenlijk? In deze triggerpoint cursus leer je ze te voelen en ga je ze ervaren. Hoe kan je ze het beste behandelen? We kijken naar zelfbehandeling, hoe kan je het toepassen en integreren in bijvoorbeeld een ayurvedische massage of een massage ontspanning/klassiek. 

Voetreflexmassage

Bij deze cursus voetreflexmassage leer je zowel de voetreflex gebaseerd op Thaise yoga massage als de Chinese voetreflexologie. Hierbij worden de zones op de voet gemasseerd die corresponderen met de inwendige organen. Daarnaast worden zo weefsels, spieren en klieren behandeld. Wat doet voetreflexologie met je lichaam? Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor kan het lichaam tot genezing overgaan.

Yoga

Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling dat lichaam en geest omvat. De waardevolle levenswetenschap die yoga is werd meer dan 5000 jaar geleden door de oude wijzen in India ontwikkeld. Door de generaties heen werd deze wetenschap aan de tijd aangepast en over de wereld verbreid. In de moderne tijd wordt de waarde van Yoga steeds meer herkend voor de algehele gezondheid en voor zijn preventieve en genezende effecten. Yoga is een woord uit het Sanskriet, een van de oudste talen der wereld, en het betekent vereniging of eenwording. Het gaat hier om een ervaring van eenheid of eenwording met het innerlijk wezen of Zelf. Bij deze eenwording verenigen lichaam en geest zich, om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. De geïntegreerde aanpak waarbij men leert meester te worden over lichaam en geest, leidt uiteindelijk tot gezondheid op het fysieke vlak en geluk, vrede en rust op het mentale vlak.

Ervaringen van cursisten:

Meedoen met de opleiding?

De massage opleiding is erkend door: