Algemene Voorwaarden Massagepraktijk schrijven
Je massage business plan is geschreven, je visie, missie en doelstellingen zijn bepaalt. De volgende stap is een belangrijke stap die jou als massage therapeut zal beschermen. Je gaat nu de algemene voorwaarden massagepraktijk schrijven.
De meeste massage therapeuten passen zich het liefst aan op zijn/haar cliënt. Hierdoor werken zij vaak in het weekend, in de avonden, op feestdagen en hebben soms zelfs geen vaste tijden waar zij cliënten ontvangen. Deze manier van werken levert je misschien een klantenbestand op, maar vraag jezelf eens af hoe je dit op de lange termijn ziet? Geeft dit je genoeg ruimte in je hoofd wanneer je flexibel bent en je aanpast aan de tijden van je cliënt?
Algemene Voorwaarden Massagepraktijk onderdelen
De belangrijke onderdelen van de algemene voorwaarden massagepraktijk zijn:
– openingstijden
– “No show” en annulering reglement (en evt. boete)
– regels m.b.t. laatkomers
Bovenstaande punten lijken misschien simpel, maar hebben een grote impact op hoe anderen jouw massagepraktijk zien.
Wanneer je jouw openingstijden bepaalt, is het duidelijk voor je klant wanneer je werkzaam bent. Daarnaast draagt dit bij aan het zorgen voor jezelf. Je stelt grenzen naar een ander toe. Voor jezelf weet je wanneer je met je volle aandacht er voor een ander kunt zijn. Stel je eens voor wanneer je dit niet doet en je cliënt belt je op terwijl je plannen had om met je familie door te brengen, dan doe jij jezelf te kort. Wanneer je dit vaak doet, zul je je op een gegeven moment vervelend voelen en misschien raak je het plezier in masseren kwijt. Daarnaast kan dit leiden tot een burnout. Dit is de reden waarom de algemene voorwaarden massagepraktijk zo belangrijk is.
Een ander belangrijk punt is de “no show” en annulering reglement. Wat doe je wanneer een cliënt niet komt opdagen en niet afzegt? Of wat doe je wanneer een cliënt dezelfde dag zijn/haar afspraak annuleert? Misschien vind je het lastig om hier regels voor te verzinnen en wil je het liever door de vingers zien. Je bent misschien bang om de cliënt voor een volgende keer kwijt te raken. Echter, uit onze ervaring draagt het juist toe aan je professionaliteit wanneer je hier regels voor opstelt. Sta stil bij waar jij je prettig bij voelt. Voor inspiratie kun je misschien naar andere algemene voorwaarden massagepraktijk kijken. Mocht je niets kunnen vinden, kun je bijvoorbeeld kijken naar hoe fysiotherapeuten of tandartsen dit aanpakken.
Tot slot, hoe ga je om met laatkomers? Veel beginnende massage therapeuten plakken de tijd dat de cliënt te laat is gekomen bij de massage tijd. “Een uur massage is immers een uur massage”, horen wij vaak. Maar wat als je op de lange termijn meerdere massage afspraken op een dag hebt staan? Ga eens na hoe jij hier mee wil omgaan.
Het opzetten van de algemene voorwaarden massagepraktijk hoeft niet moeilijk te zijn, maar vraagt wel aandacht. Luister naar je intuïtie en bepaal zelf wat goed voor je is. Je hoeft het er niet met ons eens te zijn. Maar hopelijk geeft dit je een beeld van mogelijke scenario’s die voor kunnen komen tijdens je carrière als massage therapeut.