ayurveda vakantie
Klik hier voor foto's van de ayurveda vakantie

Tijdens de ayurveda vakantie / massage week onderga je en leer je een uitgebreide ayurveda massage. Daarnaast wordt elke cursusdag begonnen met yoga en geëindigd met meditatie. Je geniet van de Indiase keuken. Dit is een holistisch energetische massage. Men maakt gebruikt van geurige- gepaste oliën; samengesteld volgens situatie/ persoonlijkheid van de behandelde. De ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van de marma punten (drukpunten uit de ayurveda).

Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra's). De massage brengt meer vitale energie; helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder helpt de ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades.Ayurveda vakantie in de natuur van Sauerland

De ayurveda vakantie is lekker dichtbij in europa en altijd een erg gezellige week waar je met gelijkgestemden een fijne massage leert geven.  Achter de groepsaccommodatie is een mooie grote tuin naast een natuurlijke beek waar je heerlijk kunt relaxen. Bij mooi weer worden meditatie en yoga in de tuin gedaan. De ayurveda reis is in het prachtige natuurrijke Sauerland, een van de mooiste natuurgebieden van Europa.

De cursuslocatie in Sauerland is een ruime groepsaccommodatie met verblijfsmogelijkheden op 1-persoons, 2-persoons en meerpersoonskamer. 2-Persoons kamers en meerpersoonskamers worden gedeeld met medecursisten. Je kunt desgewenst aangeven met wie je samen op een kamer wil slapen. De meerpersoonskamer is in 2 kamers verdeeld met op de ene kamer 2 bedden en op de andere kamer 3 bedden. Voor beide kamers samen is 1 douche/toilet aanwezig. Op alle kamers staan alleen 1-persoonsbedden (die desgewenst aan elkaar geschoven kunnen worden). Op de meeste kamers is douche en toilet aanwezig.

Ervaring van een van de cursisten

Video gemaakt door Scarlet Stolker

Programma van de ayurveda vakantie

Door demonstratie en door met elkaar te oefenen leer je tijdens de ayurveda vakantie stap voor stap een complete massage uit te voeren. Er wordt een uitgebreid handboek uitgereikt. De vakantie is geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt als stel komen of alleen.

  • Achtergronden van de Ayurvedische massage
  • Het leren stellen van een diagnose gebaseerd op de ayurveda
  • Het leren van de algehele lichaamsmassage volgens de ayurveda
  • Yoga
  • Meditatie
  • Het leren van verschillende energetische punten in het lichaam van de mens
  • Het manipuleren van deze energetische punten (marma’s)
  • Het maken van ayurvedische massage olie


Het programma van de ayurveda vakantie is zo ingericht dat je veel leert in een korte tijd, terwijl er ook genoeg tijd is ingeroosterd om tot rust te komen en te genieten. De sessies massage worden daarom afgewisseld met yoga en meditatie, zodat je leert op een gevoelige intuitieve manier massage te geven. Tenslotte heb je je aan het eind van de ayurveda vakantie heb je je bekwaamd in deze massage techniek en leer je bewuster met je eigen lichaam en dat van de ander om te gaan.

Dagprogramma van de actieve vakantie week in Sauerland

8.00Ayurvedisch Ontbijt
9.00Yoga en Ayurvedische Massage 1
10.30Ayurvedische Massage 2
12.00Ayurvedische Lunch
13.30Ayurvedische Massage 3
14.45Ayurvedische Massage 4 en Meditatie
16.00Genieten, vrije tijd
19.00Ayurvedisch Diner

De aankomst is tussen 16 en 18u. Om 19u is er Diner. De volgende dag ’s morgens begint de eerste les.  Vertrek is de de laatste dag voor 10u.

De 4e dag is vrij om de omgeving te verkennen en uit te rusten. De ayurveda reis is een echte detox vakantie, want er wordt door de kok vegetarisch en ayurvedisch eten gekookt.

Feiten Ayurvedische massage cursus week:

Niveau
MBO werk en denkniveau gewenst
Lengte Cursus7 dagen. Ayurveda cursus week bevat 42 docent contact uren / ayurveda massage cursus week bevat 30 docent contact uren door het lichtere rooster
DoelstellingenEen goede ayurvedische massage kunnen geven
Achtergronden van de ayurvedische massage beheersen

De grondslagen van yoga en meditatie leren
StudiebelastingZelfstudie Praktijk: 10 weken, 3 uur per week
Zelfstudie Theorie: 10 weken, 2 uur per week
Examen: 1,5 uur
Totale Studiebelasting: 93,5 uur
Te behalen kwalificatiesGetuigschrift Ayurvedische Massage na behalen van het examen.
Je wordt opgeleid voor de examensAyurvedische Massage
Aantal examens1 examen. Er is 1 herkansingsmogelijkheid.
VrijstellingenbeleidAls je een vergelijkbaar diploma hebt van een andere instantie is het onder beoordeling van de docent mogelijk vrijstelling te krijgen
Gewenste VoorkennisGeen
Speciale voorwaardenZelf reis- en annuleringsverzekering afsluiten.
Studiemateriaal- Werkboek Ayurvedische Massage (wordt na inschrijving beschikbaar gesteld als Ebook)
- Online Video Ayurvedische Massage (wordt na inschrijving beschikbaar gesteld)
- Ayurveda in de praktijk; principes – diagnose – leefwijze – voeding - ziekteleer / Anil Kumar Mehta (265 blz) – Deventer: Ankh Hermes, ISBN10: 9088401349
- Naar keuze:
o The Encyclopedia of Ayurvedic Massage (dr. John Douillard,uitg.North Atlantic Books/ California) E-book: ISBN10: 1583946942, Paperback ISBN10: 1556434936, of:
o Handboek Ayurvedische Massage, de heilzame verbinding tussen lichaam en geest, Anil Kumar Mehta (200 blz), ISBN 13 9789088401749
Kosten- Klik hier voor de actuele totaalprijs van de opleiding.
- Overige kosten: studieboeken, examens.
InbegrepenIn de cursusprijs: begeleiding tijdens de cursus, handboek voor de cursus, cursus video’s
Niet inbegrepen: reiskosten, maaltijden, examens, achtergrondliteratuur.

Recensies van cursisten

Meedoen met de cursus?

Kies een cursusdatum hieronder om in te schrijven.
Of klik op de cursus om meer te weten te komen over de prijs, locatie en cursusdata

[tribe_events_list category="Ayurveda Cursus Week"]

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.