In de Chakra yoga training wordt de basis van yoga behandeld. Deze chakra yoga training is deel van de meditatie opleiding. Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling dat lichaam en geest omvat. De waardevolle levenswetenschap die yoga is werd meer dan 5000 jaar geleden door de oude wijzen in India ontwikkeld. Door de generaties heen werd deze wetenschap aan de tijd aangepast en over de wereld verbreid.

chakra yoga training

In de moderne tijd wordt de waarde van Yoga steeds meer herkend voor de algehele gezondheid en voor zijn preventieve en genezende effecten. Yoga is een woord uit het Sanskriet, een van de oudste talen der wereld, en het betekent vereniging of eenwording. Het gaat hier om een ervaring van eenheid of eenwording met het innerlijk wezen of Zelf. Bij deze eenwording verenigen lichaam en geest zich, om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. In de chakra yoga training komt de geïntegreerde aanpak aan bod. Hierbij leer je meester te worden over lichaam en geest. Dit leidt uiteindelijk tot gezondheid op het fysieke vlak en geluk. Ook zorgt het voor vrede en rust op het mentale vlak.


Leerdoel | Wat ken je en kun je na de cursus

 • de kenmerken van elk van de chakra’s
 • de levensthema’s die geassocieerd worden met elk van de chakra’s
 • Welke yoga oefeningen helpen om een bepaald chakra in balans te brengen
 • Visualisatie voor elk chakra
 • Bija mantra zingen voor elk chakra

Wil je meer weten over chakra healing? Daar verzorgen we ook een cursus voor.Programma chakra yoga opleiding

 1. Eerste Chakra Yoga Oefeningen
 2. Tweede Chakra Yoga Oefeningen
 3. Derde Chakra Yoga Oefeningen
 4. Vierde Chakra Yoga Oefeningen
 5. Vijfde Chakra Yoga Oefeningen
 6. Zesde Chakra Yoga Oefeningen
 7. Zevende Chakra Yoga Oefeningen
 8. Evaluatie en Afsluiting
Gesproken evaluaties van cursisten

Voor wie is de chakra yoga training bedoeld?

chakra yoga training

De chakra yoga opleiding is geschikt voor mensen uit het hele land die al enige ervaring met yoga hebben en zich meer in de stof willen verdiepen. Iedereen kan echter Yoga beoefenen. Ook jij. Daarvoor heb je alleen goede wil nodig. Je hoeft niet perse jong, soepel of krachtig te zijn. Yoga kan door iedereen worden beoefend, op elke leeftijd, met elke fysieke conditie, afhankelijk van de individuele benodigdheden.

Atleten en dansers kunnen bijvoorbeeld Yoga oefenen om de energie op pijl te brengen en om het uithoudingsvermogen te verbeteren; huisvrouwen kunnen yoga doen om de vermoeidheid kwijt te raken; managers om van de stress af te komen; kinderen om tot rust te komen, hun spieren te trainen, om het geheugen en de concentratie te verbeteren; senioren om zich sterker te voelen en om het geheugen te verbeteren. De ademhalingstechnieken die in de Yoga worden gebruikt zijn erg krachtig tegen stress, slapeloosheid, emotionele disbalans, hoofdpijn, etc.

Hoe leer je chakra yoga beoefenen?

Als je wilt dat yoga voor je gaat leven, dan heb je alleen wat aan je eigen ervaring; je moet het zelf kunnen voelen. Alleen vanuit je eigen ervaring kun je tot de conclusie komen van: “dat betekent wat voor mij, daar heb ik iets aan, dat is voor mij belangrijk”. Het gaat dus om je eigen ervaring en die krijg je alleen maar als je iets “doet”. Daarom is Yoga een kwestie van “doen”. Om je daarbij te helpen heb je, in ieder geval in het begin, een leraar of lerares nodig bij een yoga training. In de yoga training bij Anand wordt je begeleid door een professionele yoga leraar, die meer dan 15 jaar ervaring heeft in Yoga en zijn Yoga-opleiding zowel in Nederland als India heeft gevolgd. Hij heeft zijn opleiding in 1999 met succes bij het Vivekananda yoga instituut in India afgesloten. Daarnaast heeft hij ook een deel van zijn opleiding gevolgd bij het Sivananda yoga instituut. Bij de yoga training leer je niet alleen de belangrijkste Asana’s ofwel rek en strek oefeningen, maar ook ademhalingsoefeningen, meditatie oefeningen, achtergronden van yoga en hoe je het geleerde in de praktijk kunt toepassen.

Meedoen met de cursus?Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.