In de cursus chakra energie massage leer je een holistische energetische massage. Dit betekent dat je in deze reiki massage cursus leert om te gaan met en gebruik te maken van reiki energie. Een chakra massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. De energie gaat weer stromen.

cursus chakra massage

Achtergrond holistische massage

Het Griekse ‘holos’ betekent ‘geheel’. De cursus chakra energetische massage gaat uit van dat geheel. Een techniek leren en die toepassen, dat kan iedereen. Maar hóé doe je dat? Als je een cliënt masseert, ervaar je soms hoofdpijn of vermoeidheid. Een cliënt kan op zijn beurt een bepaalde spanning bij jou ervaren en zich daardoor niet volledig aan een massage overgeven.

Dat gevoel heeft te maken met energie. Van je cliënt, van jou, of van allebei. Daar komt het woord ‘holistisch’ om de hoek kijken: die energie ervaar je, omdat jij en degene die je masseert één zijn. Dat is geen zelfgebreide visie, maar een wetenschappelijk onderbouwd verhaal, waarin kwantummechanica een grote rol speelt. Vertaald naar bijvoorbeeld de reguliere geneeskunde: een goede huisarts zal zich bij klachten ook niet beperken tot een symptoom, maar naar het geheel van oorzaak en gevolg kijken.

Meer informatie?Dit kun je na de cursus chakra massage

  • Je leert energie door te geven op de chakra’s en dat te combineren met een heerlijke massage.
  • Ook is er veel aandacht voor jou als masseur. Je leert je ademhaling af te stemmen op de massage zodat je de massage in flow kan geven
  • Je leert de juiste werkhouding om een goede professionele massage te kunnen geven.
  • Je kent de plek van elk van de chakra’s, de belangrijkste eigenschappen en thema’s van elk van de chakra’s en je kent voor elk van de chakra’s een mudra, een meditatie en enkele yoga oefeningen. Deze kun je ter ondersteuning aan je cliënt meegeven.

De energie gaat naar de plaatsen waar deze het meest nodig is. Dit brengt bij klachten het zelf genezende proces sneller op gang. Na een chakra reiki massage voelen cliënten zich vitaler, maar ook ontspannen. Elke lesdag van de holistische cursus chakra energie massage bestaat voor de helft uit oefeningen en de andere helft uit massagetechnieken.Gewenste Voorkennis reiki massage cursus

Voorkennis is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als je geen ervaring met massage hebt, raad ik je aan eerst de cursus ontspanningsmassage te volgen. Als je geen ervaring hebt met energiewerk, raad ik je aan de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 te volgen.

Dit vonden de cursisten:

” Ik vond deze cursus chakra energetische massage meer dan ik verwachtte omdat ik niet echt een idee had voor de chakra massage. Het heeft mij absoluut meer geleerd over energie die je zelf kunt doorgeven en daar niet bewust van was. Ik vond het een zeer prettige en liefdevolle ervaring, en veel geleerd over mijzelf.”Mandy (46), Sportlerares.

” Ik vond deze cursus chakra massage meer dan ik verwachtte omdat ik veel reiki oefeningen heb gedaan en dat heb kunnen toepassen in de massage. Een enorme verdieping op de massages die ik normaal geef.” Elske (42), HR beleidsadviseur.

” Ik heb in deze cursus energetische massage geleerd, technieken maar ook open staan, zonder oordeel, verbinden!”Jolanda (43), Servicemedewerkster.

” Wat ik goed vond aan deze cursus was de theorie van de energie laten voelen in de praktijk.” John (53), zelfstandige.

Meedoen met de cursus?