In deze reiki cursus leer je werken met Reiki, Universele Levens Energie. De Reiki 1 cursus wordt gegeven in Zaandam (dichtbij Amsterdam) en in Nijmegen. Aan het eind van de reiki cursus ontvang je een certificaat. Deze cursus is deel van de Reiki Opleiding. Authentieke japanse reiki is een alternatieve geneeswijze techniek die helpt tegen stress en daarnaast genezend werkt. Het wordt toegediend door handoplegging. Alles wat leeft – planten, dieren, mensen – heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

ledereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, en vertraagt het herstel.

reiki cursus

Programma Reiki Cursus Amsterdam

Meridianen

Reiki is de energie, die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Tijdens een Reiki cursus worden met behulp van een inwijding de juiste energiekanalen geopend.

Bij het geven van Reiki geeft de gever de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energie overdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn net zo eenvoudig). Andere woorden voor de levensenergie zijn Prana en Chi of Ki.Leerdoelen | Wat ken je en kun je na deze cursus?

  • je weet wat Reiki is
  • je kent anderen die bezig zijn met Reiki, zodat je samen kunt oefenen
  • de Reiki principes
  • de geschiedenis en achtergronden van Reiki
  • Je bent afgestemd op de Reiki energie
  • Je kunt een lange en korte zelf behandeling toepassen
  • Je kunt een reiki behandeling op de stoel geven
  • Je weet wat het is om te aarden en wat je dat oplevert
  • oefening om te aarden en andere energetische oefeningen.


Hoe werkt het?

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in disbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het lichaam heeft een zelfgenezings mechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezings mechanisme.

De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt, dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

Wat gebeurt er?

De cursus van Anand duurt 1 dag. De cursus reiki 1 begint met een kennismaking en daarna krijg je informatie over wat Reiki inhoudt, het verhaal van de grondlegger van Reiki en alles wat verder bij Reiki hoort. Tijdens de cursus reiki krijg je verder een inwijding om de energie kanalen te openen en je doet een aantal oefeningen om met Reiki te leren werken. Verder ontvang je een certificaat.

In de praktijk blijkt over het algemeen, dat je de eerste reiki cursus meestal voor jezelf doet. Het gemak van de Reiki stroom uit je handen om jezelf te behandelen is een groot goed, je hebt het tenslotte altijd bij je! Het ontwikkelingsproces, dat ermee op gang komt geeft je meer houvast en meer richting in je leven. Dat je daarnaast altijd iets kunt doen om andere mensen te helpen is mooi meegenomen.Recensies van cursisten:

"Ik ben vrijdag niet sceptisch aan de cursus Reiki 1 begonnen, maar ik had wel een afwachtende houding. Had geen idee wat ik kon verwachten ondanks dat ik me redelijk had ingelezen. Nu, twee dagen verder, weet ik dat er iets veranderd is. Vraag niet het precies te omschrijven, maar ik sta anders in het leven en voel me zelfs fitter. Tot mijn verbazing kost het me ook geen enkele moeite om de oefeningen voor de 21 dagen te doen! Kortom het is een ontzettend positieve ervaring, waar ik nog lang plezier van zal hebben. Om anderen daar ook in te laten delen, ga ik snel proberen hoe ik het kan combineren met ontspanningsmassage. Intussen hartelijk dank voor de manier waarop je mij (en de anderen) hebt ingewijd in Reiki 1." - Hans Moolenbel

Ik vond de reiki 1 cursus in Amsterdam goed opgebouwd, er was een goede mix tussen mentaal en fysiek bezig zijn, tussen diepgang en toegankelijkheid, werken en ontspanning. Margot (41), Scholing en werk consulent.

Zeer ontspannen sfeer - fijne presentatie - goed contact. De presentatie van het onderwerp, de gevarieerde inhoud en de omgeving waarin de cursus werd gegeven maakten dit tot een zeer geslaagde reiki cursus. Freek (40)

De Reiki 1 cursus Amsterdam was interessant en ik heb veel geleerd: mediteren, yoga, aura's chakra's en Reiki natuurlijk. De afwisseling tussen theorie en praktijk vond ik erg prettig. Annika (16), studente

Ik heb tijdens de reiki cursus leren vertrouwen op de universele energie. Ook heb ik meer grip op het toepassen van deze energie gekregen. Ik waardeer de rust, de sfeer en de liefde die aanwezig was. John (32)

Ik ben me bij de reiki cursus van een aantal mooie dingen bewust geworden (liefdevolle aanraking, rust, tijd en aandacht, chakramuziek en aura's). Het is goed en belangrijk warm te zijn voor jezelf en voor anderen. De opbouw van de cursus vond ik erg goed: heel rustig, met veel aandacht voor elkaar en toch het tempo van werken aanhouden. Renec (37), Hoofd algemene zaken.

Meedoen met de cursus?Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

Erkenningen Reiki Cursus

De Reiki 1 cursus is als deel van de opleiding massage en energiewerk erkend door Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (KTNO), de beroepsverenigingen VBAG, NVST en BATC

Raymond Besems, De Reiki Master die deze cursus geeft, is sinds 1998 aangesloten bij Reiki Cirkel.

reiki 1 cursus

Gerelateerde links: Trainers, Locatie

Gerelateerde cursussen: Reiki 2 Reiki 3