Lucide dromen leren, iedereen kan het!

Iedereen kan Lucide dromen leren. Niet alleen droom je iedere nacht, je brengt gemiddeld twee uur door in een REM (droom) slaap. Dat betekent dat je in een jaar tijd een hele maand droomt en op 12-jarige leeftijd heb je een heel jaar dromend doorgebracht. De meeste van ons kunnen zich hun dromen echter maar nauwelijks herinneren, laat staan dat je ze kunt controleren.

Stel je voor dat je bewust je dromen en het onderbewustzijn kon betreden en het zonder beperking kon verkennen. Lucide dromen is de vaardigheid om volledig bewust te worden terwijl je droomt, waardoor de droom wordt ervaren als rijk, gedetailleerd en zeer levendig. Een echte lucide droom voelt eigenlijk alsof je wakker bent maar met een zeer duidelijk verschil: veel van de wetten of regels van deze wereld bestaan niet of kunnen in grote mate worden gemanipuleerd met de kracht van jouw intentie.
Hoewel lucide dromen de laatste decennia in de westerse wereld aan populariteit hebben gewonnen, wordt het in het Oosten al duizenden jaren door Tibetaanse boeddhisten en andere mystici erkend als een belangrijke mijlpaal op de weg van de verlichting en de ontdekking van de uiteindelijke aard van het zelf.

Lucide dromen leren bied je de grootste bewustzijnsverandering die je maar kan bedenken, zonder dat je er drugs voor moet gebruiken of jaren van meditatie. Daarnaast kan je lucide dromen lerenin een lucide droom een bewustzijnstoestand ervaren als:

 • Onvoorwaardelijk zelfliefde
 • Verlichting
 • Je hogere zelf belichamen
 • Je schaduw zelf integreren
 • Het doel van de schepping
 • Het doel van je ziel
 • Absolute zekerheid en vertrouwen
 • Absolute dankbaarheid, vreugde of gelukzaligheid.

Niet alleen kan je deze bewustzijnstoestanden ervaren in een lucide droom, je kan die gevoelens ook overbrengen naar het leven. En zelfs nog krachtiger kan je je onderbewustzijn vragen welke stappen je kunt ondernemen, wat je kunt doen, wat je nodig hebt om los te laten, of wat je in jezelf moet genezen om deze staat van bewustzijn te verpersoonlijken in het leven van alledag. Wanneer je het onderbewustzijn betreedt, heb je toegang tot je hogere zelf en dit deel van jezelf weet wat goed voor je is op een bepaald moment.

Lucide droom opwekken

De mogelijkheden met lucide dromen zijn onbeperkt. Je kan lucide dromen opwekken en gebruiken om vliegend het heelal te verkennen en de oplossingen te vinden voor de uitdagingen en problemen van het leven. Lucide dromen leren loont.
Je kunt diepe emotionele wonden genezen, jezelf toegang verschaffen tot je diepste creativiteit, weten wat jouw ideale loopbaan is, en uitvinden hoe je welvarend wordt. Lucide dromen leren zodat je kunt rondkijken in vorige levens en zelfs in de toekomst. Lucide dromen leren en droom personages creëren, de ultieme mastermind groep formeren, je immuunsysteem versterken, je grootste angsten overwinnen, je fantasieën verwezenlijken en letterlijk je dromen waarmaken.

Kan ik lucide dromen leren?

Zoals elke vaardigheid, kan iedereen die met toewijding de juiste lucide dromen technieken bestudeert en toepast, lucide dromen leren. Lucide dromen is wetenschappelijk bewezen dankzij jaren van wetenschappelijk onderzoek. Het is uitgebreid gedocumenteerd door Dr. Stephen Laberge van de Stanford Universiteit en door andere onderzoekers vanuit de hele wereld.

Hoe moet je lucide dromen?

Om te beginnen met lucide dromen leren en lucide dromen op te wekken, moet je oefenen met een aantal essentiële technieken. Deze simpele en krachtige technieken zullen je bewustzijn en onderbewustzijn programmeren zodat je kunt beginnen met het verkennen van de wereld van lucide dromen. En als je genoeg doorzettingsvermogen hebt om lucide dromen te leren, deze ook onder de knie te krijgen, en weet hoe moet je lucide dromen, zodat je de betekenis van lucide dromen kunt duiden.

Lucide dromen tips

Lucide dromen kun je leren. Hier onder vind je de stappen die leiden tot een gegarandeerd succes op je lucide dromen reis. Volg onderstaande lucide dromen tips voor succes:

1. Hou een droomdagboek bij

 Het is heel simpel, koop een dagboek dat je ALLEEN zult gebruiken om je dromen te noteren en leg het naast je bed. Als je wakker wordt van een droom, hou dan, voordat je je dagboek wilt pakken, of zelfs maar een spier wilt bewegen, je ogen dicht en probeer zo veel mogelijk details te herinneren van die droom. Dit kunnen personages zijn, situaties, emoties, gedachten, vreemde gebeurtenissen en al het andere dat er tijdens je droom is gebeurd.
Het belangrijkste doel van het droomdagboek is om droomgegevens te verzamelen. Daarnaast bevat het al het andere dat je slaap en droomervaring heeft beïnvloed. Zoals het tijdstip dat je bent gaan slapen, het tijdstip van je droom, in welke emotionele en mentale toestand je verkeerde toen je ging slapen, de lucide dromen technieken die je hebt gebruikt, etc.

2. Betekenis lucide dromen – droomsignalen

Je kunt onder andere herkennen dat je droomt doordat:

 • Een droomscène die plotseling verandert
 • Een droompersonage verandert van de ene in de andere persoon
 • Je kunt vliegen

Er zijn een oneindig aantal droomsignalen mogelijk. De sleutel is om je eigen persoonlijke droomsignalen te vinden. Deze worden vanzelf duidelijker als ze vaak terugkomen in je droomdagboek. Misschien droom je contant dat je tanden eruit vallen, dat de deur vastzit, je terug bent op school, hoewel je al lang je diploma hebt gehaald, of je hebt steeds een gevoel van urgentie tijdens je droom. Terugkerende nachtmerries, dat je achtervolgd wordt bijvoorbeeld, of je ziet een tsunami op je afkomen, ook dit kunnen droomsignalen zijn.

3. Lucide dromen leren – bewezen werkelijkheidstests

Heb je tenminste twaalf dromen opgeschreven dan kun je de meest terugkerende droomsignalen aanwijzen. Soms kan een droomsignaal op zichzelf tot een staat van helderheid leiden. Maar het is vaak zo dat wat een duidelijk droomsignaal lijkt te zijn, wordt gerationaliseerd en door onze droomgeest wordt gezien als volstrekt normaal. Dit is het moment waarop een ‘werkelijkheidstest’ een belangrijk instrument is om te bewijzen of je droomt of wakker bent. Zijn de droomtekens als een hapering in de matrix, dan zijn werkelijkheidschecks als je totem uit de film Inception. Het is een manier om aan jezelf te bewijzen of je droomt of wakker bent. Voorbeelden van werkelijkheidstests zijn bijvoorbeeld:

 • al je vingers tellen (in een droom lukt dat vaak niet)
 • een tekst twee keer lezen (in een droom vervormt de tekst of wordt hij de tweede keer anders)
 • op de klok kijken en even later nog een keer kijken (in een droom is de klok de tweede keer anders)

4. Lucide droom technieken – inductie toepassen

Als je de details van je droom hebt doorlopen kun je tegen jezelf te zeggen: “De volgende keer dat ik droom, zal ik onthouden dat ik aan het dromen ben”. Zeg dat met iedere cel van je lichaam en blijf erop gefocust. Doe dit regelmatig tijdens de dag.

5. Lucide dromen stabiliseren en verlengen

De belangrijkste stap om zowel je niveau van luciditeit te verbeteren en je lucide droom langer te laten duren, is om jezelf volledig te aarden in de droom. De sleutel is om zo om te gaan met de droom dat je zoveel mogelijk van je zintuigen gebruikt, vooral de tastzin en het visuele vermogen.

De belangrijkste les die we kunnen leren uit lucide dromen is het in contact zijn met je ware zelf. Wil je dit op een diep niveau in je leven leren toepassen? Denk dan eens aan de meditatie training van Anand.

Vergelijkbare berichten