Massage Cursussen

Wij willen bij dragen aan het geluk in jouw leven, door scholing te bieden waarbij je dieper in contact bent met je innerlijke bron. Doormiddel van massage waarbij je creatieve expressie kunt geven aan betekenisvol contact met de ander. Zo creëren we samen een gelukkiger wereld!

Doe mee met meer dan 5.000 cursisten

Met onze holistische massage cursussen zit er voor iedereen wat bij! Van onze Ayurvedische massage cursus tot chakra massage. In onze kleine groepen verzorgen onze trainers de massage cursussen met persoonlijke aandacht met genoeg ruimte voor het beantwoorden van vragen. En leer je alles wat er te weten valt binnen massage! Welke cursus ga jij doen? Wees welkom!

Massage Cursussen Kosten

Ontdek de diverse massage cursussen bij Anand en krijg inzicht in de kosten van onze opleidingen. Wij bieden een breed scala aan cursussen, van ontspanningsmassage tot ayurvedische massage, elk ontworpen om zowel beginners als gevorderden te ondersteunen. De kosten van onze massage cursussen variëren, afhankelijk van de duur en het type cursus, met prijzen die competitief zijn binnen de markt en inclusief lesmateriaal en certificaten. Klik hieronder op de cursus naar keuze voor gedetailleerde informatie over de kosten en om de juiste cursus te vinden die past bij jouw behoeften en budget.

massage cursussen

Ontspanningsmassage Cursus

Wil jij verschillende massagetechnieken leren om ontspannende en genezende massages te geven? Dan is onze tweedaagse massage cursus perfect voor jou! Tijdens de massage cursus leer je door een partner te masseren en door zelf gemasseerd te worden. Door deze combinatie van aanraken en aangeraakt worden leer je niet alleen het gebruik van verschillende technieken, maar voel je ook wat de effecten hiervan zijn. De cursus ontspanningsmassage vormt samen met de vervolgcursus klassieke massage de volledige cursus sportmassage

Klassieke Massage Cursus

De cursus klassieke massage is het vervolg op de cursus ontspanningsmassage. De cursussen ontspanningsmassage en klassieke massage vormen samen de cursus sportmassage. Je leert om dieper op de spieren te werken met knedingen ofwel petrissages. Dit zijn dus de effectiefste handgrepen om spierpijn te bestrijden. Ook leer je houdingcorrectie en je leert de belangrijkste spiergroepen kennen, zo dat je precies weet wat je doet als je aan het masseren bent.

masseur worden

Stoelmassage Cursus

Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage ter preventie van werkstress en RSI. De stoelmassage kan dus op de werkplek door de kleding heen worden gegeven. Tijdens de cursus shiatsu stoelmassage leer je een drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie. Bovendien werkt de stoelmassage ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. 

Chakra Massage Cursus

In de cursus chakra energie massage leer je een holistische energetische massage. Dit betekent dat je in deze reiki massage cursus leert om te gaan met en gebruik te maken van reiki energie. Een chakra massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Dit zorgt ervoor dat de levensenergie weer gaat stromen.

Triggerpoint Massage Cursus

Triggerpoints, oftewel spierknopen. We zijn ze allemaal wel tegen gekomen tijdens het masseren. Maar wat zijn het nou eigenlijk? In deze myofasciale triggerpoints cursus leer je ze te voelen en ga je ze ervaren. Hoe kan je ze het beste behandelen? We kijken naar zelfbehandeling, hoe kan je het toepassen en integreren in bijvoorbeeld een ayurvedische massage of een massage ontspanning/klassiek.

Cursus voetreflex massage

Voetreflex Massage Cursus

Bij deze cursus voetreflexmassage leer je zowel de westerse manier van voetreflexologie als een ontspannende Thaise voetreflexmassage. De Thaise voetreflexmassage is gerelateerd aan de Thaise yoga massage. Hierbij worden de zones op de voet gemasseerd die corresponderen met de inwendige organen. Daarnaast worden zo weefsels, spieren en klieren behandeld. Wat doet voetreflexologie met je lichaam? Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor kan het lichaam tot genezing overgaan.

thuiscursus chakra massage

Ayurvedische Massage Cursus

Ayurvedische massage brengt het hele lichaam terug in balans. De werking vindt niet alleen in de spieren plaats, maar ook in het energiesysteem. Hierdoor worden tevens het aura en de chakra’s beïnvloed. De ayurveda massage zorgt ervoor dat je meer vitale energie zult ervaren. Gifstoffen die diep in het lichaam vastzitten worden hiermee verwijderd. Tevens is een Ayurvedische massage een zeer geschikte behandeling voor het losmaken van emotionele blokkades. Onze cursus ayurveda massage maakt onderdeel uit van de opleiding tot masseur.

Holistic Pulsing Cursus

Holistic pulsing is een methode waarbij technieken worden toegepast, die de stromingen van het lichaam benaderen en uitnodigen. Deze technieken worden door middel van een vloeiend ritme met rekkende-, strekkende- en wiegende bewegingen toegepast. De pulsende bewegingen brengen het lichaam in een diepe ontspanning en de geest in een lichte droomtoestand. Vergeten spanningen en blokkades die mogelijk normaal lijken, kunnen los komen. Het lichaam kan zich zo fysiek, emotioneel en mentaal herstellen. Het is een prettige ervaring die laagdrempelig is omdat je de kleren er bij aan kan houden.