Massage ervaring bij Anand

Eind 2014 stapte ik voor het eerst de cursus locatie in Zaandam binnen voor de cursus Chakra energie massage. Ik geloof dat er een stuk of 15 man en vrouw in totaal in de ontvangstruimte stonden en zaten.

Iedereen glimlachte toen ik binnen kwam, we gaven elkaar een hand en er werd al snel op de thee gewezen door de aanwezigen. Wat een warm welkom dacht ik, en wat is iedereen vriendelijk hier.

In de cursuszaal mochten wij plaatsnemen op een stoel dat in een kring was opgezet. (Trainer) Raymond verwelkomde ons en legde uit hoe de komende drie dagen eruit zou zien. Vervolgens mochten wij onszelf voorstellen. Mijn medecursisten kwamen allemaal uit een andere hoek. Wat wij gemeen hadden is dat iedereen bij Anand terecht gekomen was omdat zij iets met hun handen en gevoel wilden doen. Of het nou professioneel was, of puur voor zichzelf.

IMG_0813-2mijn aan huis massagepraktijk

Ik zat daar omdat ik net mijn baan had opgezegd. Klaar voor een nieuw begin! Ik had op de cursus Ontspanningsmassage kunnen wachten of op de cursus Ayurvedische massage, maar de Chakra energie massage was de eerstvolgende cursus die ik kon volgen, dus “waarom niet?”, dacht ik.

Ik wist niet zo goed wat mij overkwam, maar jee! Wat vlogen de drie dagen cursus voorbij! We leerden tijdens de dagen de verschillende massage technieken die je kan gebruiken. Deze waren afkomstig uit de Ontspanningsmassage en Ayurvedische massage. We stonden stil bij meditatie, onze ademhaling en deden iets met yoga. De verschillende staande posities die wij gebruikten ter ondersteuning van de massage zijn afkomstig vanuit de yoga. “Wow!”, dacht ik. “Ik leer nu niet alleen massage technieken, maar ik leer verschillende elementen te integreren met de massage. Want hoe kan ik iemand tot rust brengen als ik zelf niet tot rust ben gekomen?”
Verkocht, was ik door de manier van lesgeven van Raymond, maar ook de cursisten die hij aantrekt. Het zijn stuk voor stuk prachtige mensen.

Na de cursus heb ik mij aangemeld voor de drie-jarige opleiding tot Massage therapeut. En elke cursus weer is het een gezellig en leerzaam gebeuren. Het fijne aan de opleiding is dat je via Facebook in contact kan komen met je medecursisten of oud cursisten. Zo heb ik veel oefensessies kunnen inplannen met cursisten uit de buurt en hebben wij ons samen voorbereid voor de examens.

 

12373306_1213457725336388_6242709367777409488_n-2een foto van mij als masseuse op locatie

Nu bijna 1,5 jaar later ben ik bijna fulltime masseur. Vier dagen in de week mag ik mensen tot rust zien komen op de massage tafel. Die rode hoofdjes, het warrige haar en de half open oogjes (die ik elke keer zie van cliënten na de massage) maken het keer op keer een waar feest. Helemaal als ze om de drie a vier weken blijven terugkomen.

Met veel dank denk ik dagelijks terug aan wat Anand mij brengt. De meditatie en mindfulness die ik leer (elke dag opnieuw) helpen mij bewuster te worden van dagelijkse activiteiten. Hierdoor kan ik situaties beter accepteren en makkelijker loslaten. Raymond is een inspirerende trainer. Dank je wel voor alle wijsheden / het wijzen op de wijsheden binnen in mij. Met vol vreugde kijk ik uit naar de volgende cursussen.

– een dankbare cursist, M. Lombardi