Opleiding Wellness Masseur

Met de massage opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om wellness masseur te worden. Je kunt fijne en professionele massages te geven. Zo kun je zelf je eigen praktijk starten of werken in de wellness. De massage opleiding kun je volgen met STAP budget van UWV.

massage opleiding STAP budget
Klik hier om foto’s te zien van de massage opleiding

Wil je flexibel en binnen één jaar leren om goede en professionele massages te geven? Dan is de massage opleiding van Anand perfect voor jou! Al vijf jaar op rij zijn wij de beste opleider van Nederland in de categorie Vitaliteit & Gezondheid. Onze massage opleiding is flexibel opgezet. Zo kun je elke maand beginnen, de opleiding op je eigen tempo afronden en alle cursussen plannen wanneer het jou het beste uitkomt. Tijdens de opleiding leer je zowel de theorie als de toepassing van verschillende Oosterse en Westerse massagetechnieken. De massage opleiding is te volgen op onze locaties in Zaandam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen.

Wat leer je tijdens onze massage opleiding?

Tijdens onze massage opleiding leer je werken vanuit verschillende disciplines en verdiep je je in de achtergronden van diverse Oosterse en Westerse massagetechnieken. Zo krijg je de kennis om jezelf te profileren als erkend en veelzijdig masseur. Naast het leren van massagetechnieken zul je ook yogalessen en lessen in meditatie en intuïtie volgen. Al deze lessen worden gegeven door onze enthousiaste en professionele trainers. Met behulp van de lessen in meditatie en intuïtie leer je om verbinding te voelen tussen het spirituele en het lichamelijke. Je leert om deze verbinding op je eigen creatieve wijze vorm te geven. De yogalessen leren je om te letten op je eigen lichaamshouding tijdens het geven van massages. Zo leer je masseren, zonder na afloop zelf klachten te ervaren.  

Waaruit bestaat onze massage opleiding?

Binnen onze massage opleiding kom je snel in de mood. Je kunt zelf voor een groot deel bepalen in welke volgorde je deze zult doorlopen. Daarnaast kun je het hele jaar door met de opleiding beginnen, zodat deze prima om eventuele verplichtingen heen te plannen is. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de cursus ontspanningsmassage, ayurvedische massage, meditatie of intuïtie. Wij raden alleen niet aan om te beginnen met de cursus klassieke massage, aangezien deze cursus een vervolg is op de cursus ontspanningsmassage. Onze opleiding tot masseur bestaat in totaal uit tien verschillende onderdelen:Dit kun je na de opleiding wellness masseur

  • Werken in de wellness branche of zelf een massagepraktijk starten
  • Een professionele ontspanningsmassage geven
  • Een klassieke massage geven op professionele wijze
  • Een professionele sportmassage geven
  • Een professionele ayurvedische massage geven.
  • Een breed pakket van massagetechnieken inzetten
  • Een massage op maat bieden

Erkenningen

Onze opleiding is erkend door BMS, BATC, KTNO, NVST en VBAG. Je kunt €1000 STAP budget gebruiken voor onze massage opleiding. Na het afronden van de opleiding kun je lid worden van de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS) of van een van de andere beroepsverenigingen. Met een lidmaatschap krijg je een collectieve bedrijfsaansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.

Klik voor meer info over:  Trainers, Cursuslocaties, Agenda.

Onze opleiding masseur is erkend door BMSBATC, KTNO, NVST en VBAG. Dit is een  erkende beroepsopleiding!

De Massage opleiding kun je volgen in Zaandam (dichtbij Amsterdam), Rotterdam, Utrecht en Nijmegen

Anand – Cursuslocatie Zaandam

Noordervaldeurstraat 13
1508 EL Zaandam

Anand – Cursuslocatie Nijmegen

De Ruyterstraat 65
6512 GB Nijmegen

Anand – Cursuslocatie Rotterdam

Adriaan de Jongstraat 38
3078GA Rotterdam

Anand – Cursuslocatie Utrecht

Regulierenring 12
3981LB Bunnik, Utrecht


Opbouw van de massage opleiding

De massage opleiding van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Doordat je vanuit verschillende disciplines leert werken, en je verdiept in de achtergronden, zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren. Dit kan je doen in een eigen praktijk, of in dienst van een instelling. Ook is de opleiding geschikt als aanvulling in je al een bestaande praktijk, bijvoorbeeld een schoonheidssalon, sauna, of therapie-praktijk.

Door de compacte en flexibele opzet is deze opleiding geschikt als je je wilt om- of bijscholen naast je bestaande werkzaamheden. Door middel van meditatie en intuïtie lessen krijg je voeling met het geven van de massages. Je leert zo de verbinding voelen tussen het spirituele en het lichamelijke, en dit op je eigen creatieve wijze vorm te geven. Yogalessen geven je de nodige achtergrond om op je eigen lichaamshouding te letten tijdens het geven van de massages, zodat je meerdere massages kunt geven zonder daar zelf klachten aan over te houden.  Voor veel gestelde vragen over de massage opleiding klik hier.

Accreditaties:

accreditaties massage opleiding

Reviews

“Ondanks dat we natuurlijk in een heel lastige tijd zitten met Corona, gaat het met mijn praktijk (als ik open ben 😉 heel erg goed en ik denk er vaak aan dat ik je even een mail moet sturen hoe blij ik ben met mijn wending in mijn leven en dat ik zo ontzettend veel plezier en voldoening haal met het masseren en met mijn massagepraktijk. Heel erg bedankt voor alles wat je me geleerd hebt! Dat wilde ik je even laten weten 😉 Groeten Martine Ursem, massagepraktijk Zenz


Meedoen met de opleiding?

Kies een opleiding om in te schrijven. Of klik op een opleiding om meer te weten te komen over locatie en data waarop de opleiding is ingepland.