“Echte communicatie gebeurt in stilte” 

Meditatie Retraite in cursuszaal

De meditatie retraite van Anand vindt eenmaal per jaar plaats en is onderdeel van Meditatie Opleiding. Je bent van harte uitgenodigd om mee te gaan. Samen zullen we mediteren en een stem geven aan onze intuïtie, in een karakteristiek Duits huis gelegen in het groene landschap van Sauerland (DL).

Observeren is de essentie van meditatie. Meditatie is een avontuur, een avontuur in het onbekende. Het grootste avontuur dat de mens kan ondernemen. Meditatie is gewoonweg zijn, niets doen, geen handeling, geen gedachte, geen emotie. Je bent alleen maar, en dat is een puur genot.

Waar komt dit genot vandaan als je niets doet? Nergens vandaan of van overal. Het heeft geen oorzaak omdat het bestaan als zodanig pure vreugde is. Wanneer je helemaal niets doet – niet lichamelijk, niet geestelijk, op geen enkel niveau – wanneer alle activiteit is gestopt en je zuiver en alleen bent, dan is dat meditatie.

Het doel van de cursus intuïtie is uit te vinden wat intuïtie is, en hoe je met intuïtie kunt werken.
Je intuïtie komt voort uit dat centrum in je dat puur is. Deze intuïtie is de enige echte bron waarop je je kunt afstemmen om je pad en je doelen te herkennen en te verwezenlijken. Intuïtie kan je leiden in je contact met anderen, kan je helpen energetisch in balans te komen, en kan je helpen keuzes te maken in het leven. Het is beter keuzes te maken gebaseerd op je eigen intuïtie, dan dat je je keuzes baseert op het advies van anderen. Anderen kunnen immers nooit precies jouw situatie overzien en de keuze maken die voor jou het beste is.

Programma meditatie retraite

Meditatie Retraite Buiten

Krijg inzicht in je eigen wijsheid met de meditatie retraite van Anand.
We beginnen de dag met intuïtieve ontwikkeling, het stil staan bij jezelf en je omgeving. Wat speelt er? Via verschillende oefeningen kom je in verbinding met je intuïtieve gids. Zo leer je de nodige kennis om thuis weer in contact te komen met je gids.
Daarna is er ruimte om te wandelen in stilte, alleen of met elkaar. De dag wordt afgesloten met de cursus meditatie. Je maakt kennis met verschillende meditatie technieken, zo kun je ontdekken met welke meditatie techniek je het meest resoneert.
Gedurende de week geniet je van vegatarische gerechten en ontmoet je inspirerende mensen met verschillende achtergronden.

De meditatie retraite wordt gegeven door Ferry Maidman. Meer info over hem vind je op spiritueelleraar.nl

Dagprogramma meditatie retraite:

 Fruit, Koffie en thee staan klaar
8.00Meditatie
9.30Ontbijt
 Wandelen
13.30lunch
 Relaxen en Genieten
17:45Intuïtieve Ontwikkeling
19.00Diner

Wat bieden wij:

  • 7 overnachtingen
  • 7 intuïtieve ontwikkeling lessen
  • 7 begeleide meditatie lessen
  • 3 compleet verzorgde vegetarische maaltijden per dag

Alle kamers zijn voorzien van een eenpersoonsbed inclusief douche en toilet. Achter de groepsaccommodatie is een mooie grote tuin naast een natuurlijke beek waar je heerlijk kunt relaxen. Bij mooi weer worden meditatie en intuitieve ontwikkeling in de tuin gedaan.

Meedoen met de cursus?