opleiding ayurvedische massage

In de ayurvedische massage opleiding leer je hoe je een holistisch energetische massage geeft. Deze kun je professioneel toepassen in je eigen massagepraktijk of als werknemer in de wellness branche. Voor deze massage opleiding is STAP budget UWV beschikbaar.

De opleiding is verdeeld over 6 lesdagen. Tijdens dag 1 en 2 (basiscursus ayurvedische massage) leer je de massagetechnieken. Tijdens de tweede cursus (dag 3 en 4) het stimuleren van de marma punten. Dit zijn energie op het lichaam, letterlijk kwetsbare punten. Het op de juiste manier masseren van deze punten versterkt de gezondheid. Tijdens de derde cursus ayurvedische massage (dag 5 en 6) leer je het werken op disbalans.

Ayurvedische massage brengt het hele lichaam terug in balans. De werking vindt niet alleen in de spieren plaats, maar ook in het energiesysteem. Hierdoor worden tevens het aura en de chakra’s beïnvloed. De ayurveda massage zorgt ervoor dat je meer vitale energie zult ervaren. Gifstoffen die diep in het lichaam vastzitten worden hiermee verwijderd. Tevens is een Ayurvedische massage een zeer geschikte behandeling voor het losmaken van emotionele blokkades. Onze cursus ayurveda massage maakt onderdeel uit van de opleiding tot masseur. Deze is erkend door BMSCRKBO en BATC. Wil je ook ervaren wat er bij een Ayurvedische massage komt kijken?

Wat kun je na de basis cursus ayurvedische massage

De basis cursus ayurvedische massage is de start van de opleiding ayurveda massage. Deze cursus duurt 2 dagen. Daarnaast heb je tijd nodig om de theorie door te nemen en om te oefenen met bekenden en mede cursisten.

 • Na de 2 – daagse basis cursus ayurvedische massage kun je een algehele lichaamsmassage geven volgens de ayurveda. Inclusief gezichtsmassage technieken, Indiase hoofdmassage, uitgebreide hand- en voetmassage.


Wat kun je na de opleiding ayurvedische massage

De opleiding ayurvedische massage beslaat in totaal 3 lesmodules (cursussen) van elk 2 dagen + 2 dagen stage, totaal 8 lesdagen (56 les uren). De stage van 2 dagen loop je bij één van de cursussen, nadat je die module zelf al hebt doorlopen. De opleiding start met de basis cursus ayurveda massage (2 dagen), vervolgens volg je de cursus Ayurvedische marma massage ( 2 dagen) en hierna de cursus ayurvedische massage en disbalans (2 dagen).

Na succesvol afronden van de opleiding

 • kun je een algehele lichaamsmassage geven volgens de ayurveda. Inclusief gezichtsmassage technieken, Indiase hoofdmassage, uitgebreide hand- en voetmassage.
 • ken je de energetische punten (marma’s) uit de ayurveda en je kunt deze op de juiste wijze behandelen.
 • weet je wat de achtergronden zijn van de ayurvedische massage.
 • kun je een diagnose stellen gebaseerd op de ayurveda.
 • leer je disbalans herkennen.
 • kun je de massage aanpassen aan de disbalans van de cliënt.
 • Tenslotte kun je zelf ayurvedische massage olie maken.

Aan het eind van de ayurvedische massage opleiding heb je je bekwaamd in deze massage techniek. Je leert dus bewuster met je eigen lichaam en dat van de ander om te gaan. Nadat je examen hebt gedaan, ontvang je een getuigschrift.Ayurvedische massage olie

Tijdens de ayurvedische massage opleiding worden geurige oliën gebruikt die met medicinale kruiden zijn behandeld. Deze olie is specifiek voor de situatie uitgekozen en past daarnaast ook bij de persoonlijkheid en het lichaamstype van de persoon die je behandelt. De massage kan plaatsvinden op een matras op de grond of op een stoel. Je zorgt ervoor dat het lichaam opgewarmd wordt en dat spanningen losgemaakt worden. Het lichaam wordt hierdoor soepeler, zodat de energie opnieuw kan toestromen. De Ayurvedische massage olie draagt hier aan bij, doordat deze u helpt om beter te kunnen ontspannen. De combinatie tussen de massagetechniek en de gebruikte olie zorgt voor een optimale werking.

Klik hier voor een indruk van de ayurvedische massage

Voordelen van de ayurvedische massage zijn:

 • Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd
 • Het ontspant de gewrichten en verlicht de spierspanning
 • Stress, vermoeidheid en slapeloos worden tegengegaan
 • Het lymfesysteem en de bloedsomloop worden gestimuleerd
 • Levensduur verlengend
 • Je krijgt meer bewustwording van het lichaam
 • Het vergroot de sensuele uitstraling

Kortom, Ayurvedische massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert zowel het fysieke lichaam, de emoties als de geest. 

Programma:

Binnen de lesdagen bestaat het programma uit de volgende onderdelen:

9:30: Aankomst en dagstart
10:00-13:00: Les Yoga en Ayurvedische massage
13:00-14:00: Pauze
14:00-17:00: Les Meditatie en Ayurvedische massage
17:00: Afsluiting

Daarnaast bieden we diverse andere mogelijkheden die wellicht beter bij jou en jouw wensen passen. Zo kun je ervoor kiezen om slechts de basiscursus te volgen. Wil je liever veel leren in korte tijd? Kies dan voor de weekcursus in Sauerland, waarbij je de gehele opleiding in slechts één week volgt.

Recensies

Sandra: “Tijdens de opleiding ayurvedische massage ervaarde ik een prettige manier van lesgeven! Rustig, oplettend, mee masserend. Fijne groep cursisten! Bedankt!”

Carla: “Hele prettige groep, fijne sfeer. Mooie zaal en prettig om in te werken. Relaxte en toch duidelijke uitleg over de massage. Cursus en tevens een weekendje weg. Heb er vreselijk veel zijn in om veel mensen deze massage te geven. Dank jullie wel!”

Reinier: “Dankbaar om een mooie en liefdevolle massage aangereikt te krijgen die veel meer is dan massage: energie geven en ontvangen, balans in beweging brengen. Fijne sfeer, opbouw en aandacht!Meedoen met de opleiding?