HBO Massagetherapeut Opleiding

Met de opleiding massagetherapeut van Anand op HBO niveau heb je een degelijke basis voor het opzetten van je eigen massage praktijk en weet je als masseur op therapeutische wijze cliënten te behandelen. Natuurlijk kun je hiermee ook aan de slag bij andere bedrijven in de wellness branche. De 3-jarige opleiding massage therapeut (HBO niveau) is opgebouwd uit 3 afzonderlijke jaaropleidingen. Wellness masseur; acupressuur opleiding; holistiche opleiding energetische massage.Massage als je beroep - Een gedegen scholing

Na afronding van alle 3 deel opleidingen krijg je het diploma massagetherapeut. Je kunt je na het eerste jaar aansluiten bij beroepsvereniging BMS als masseur. Na afronding van het 3e jaar kun je aansluiten bij beroepsvereniging BATC als natuurgericht vakspecialist. Na aanvullende theorie studie kun je door BATC erkend worden als natuurgeneeskundig therapeut. Dan is de BTW op je behandelingen aftrekbaar van de belasting. Ook worden je behandelingen door een aantal ziektekostenverzekeringen vergoed via de aanvullende verzekering. De 3 genoemde deelopleidingen zijn geaccrediteerd door: BMSBATC, KTNO, LVNG en VBAG. Anand Opleidingen is een bij CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut voor kort beroepsonderwijs.

Na de opleiding massagetherapeut kun je

 • Een succesvolle praktijk opzetten als massagetherapeut
 • Je vaardigheden integreren in je huidige praktijk van psycholoog, coach of masseur.
 • Lid worden van BATC beroepsvereniging waarmee je door ziektekostenverzekeraars erkend bent *
 • Een professionele ontspanningsmassage, klassieke massage, sportmassage en ayurvedische massage geven.
 • Stoelmassages aanbieden bij bedrijven op de werkvloer
 • Een professionele yoga massage geven
 • Triggerpoints vinden en op de juiste wijze behandelen
 • Yoga oefeningen en mindfulness oefeningen meegeven aan de cliënt om thuis toe te passen
 • Een professionele chakra massage, holistic pulsing sessie, Reiki behandeling en chakra healing sessie geven.
 • Een breed pakket van massagetechnieken inzetten
 • Op maat gemaakte (massage) therapie geven
 • Allerlei klachten, fysiek en emotioneel behandelen

* Je volgt hiervoor naast de opleiding tot massagetherapeut de opleiding voedingsdeskundige van CIVAS en een Plato erkende opleiding medische basiskennis.

Opbouw van de opleiding Massagetherapeut

De jaaropleiding wellness masseur van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Je leert vanuit verschillende disciplines werken, en je verdiept in de achtergronden. Daardoor zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren.

In de jaaropleiding acupressuur leer je de yoga massage, stoelmassage, triggerpoints en voetreflexmassage vakkundig te hanteren. Verder zijn de cursussen yoga en mindfulness een onderdeel van dit jaar. Zo leer je wat de achtergronden op gebied van lichaamsbeweging zijn voor een goede yoga massage. Net als bij het leren bespelen van een muziekinstrument, zijn geduld, inzet en veel oefenen van wezenlijk belang. Als je de techniek onder de knie hebt, kun je leren met gevoel een bezielde massage te geven. Dan kom je tot de essentie van lichaamswerk: een vakkundige combinatie van oosterse en westerse benaderingen, afgestemd op de noden en wensen van iedere individuele cliënt om zo hun welzijn optimaal te bevorderen.

Ayurvedische massage

In de jaaropleiding holistisch energetische massage leer je holistic pulsing, energetische massage, Reiki 1, 2 en 3. Verder is de cursus chakra healing een onderdeel van dit jaar, zodat je leert op een aandachtige manier massage en reiki behandelingen te geven.

Massagetherapeut erkend door BATC

Het contact tussen therapeut en cliënt is een belangrijk onderdeel van het behandelproces. In het contact laat je als therapeut alles zien. Je betrokkenheid en je distantie, je helderheid en je blinde vlekken. Je humor en je serieusheid, elk moment gebeurt er iets in het contact. Daarmee wordt de kwaliteit van de therapeut voelbaar en zichtbaar.

Modules van de opleiding massagetherapeut

 1. Wellness Masseur Opleiding
 2. Opleiding Acupressuur
 3. Holistische Opleiding Energetische Massage

Je kunt de opleiding alleen volgen door per module in te schrijven. Klik daarom op een van bovenstaande modules voor meer info over inhoud, plaats, datum en prijs en om in te schrijven. Hoewel het mogelijk is om alle modules in 1 jaar in te plannen, is het aan te raden dit niet te doen, omdat je moet rekenen op voldoende oefentijd en studietijd. Elke module is dus berekend op 1 jaar studie in deeltijd bij een gemiddeld studietempo.

Je praktijk creatief vormgeven

Niet alleen komen verschillende massagevormen aan bod, je wordt tevens gevormd met mindfulness, meditatie, yoga, intuïtieve ontwikkeling, holistic pulsing, chakra healing en reiki. Je hebt dus na afronding van de opleiding tot massagetherapeut ruime achtergrondkennis en je weet elke cliënt een behandeling te geven die haar/hem op het lijf geschreven is.

Goed voorbereid aan de slag

Na afronding van de opleiding krijg je het diploma massage therapeut op HBO niveau en kun je gelijk als masseur aan de slag. Je kunt daarmee goede massages geven in een praktijk aan huis en/of op bedrijven. Dit kun je daarna aanvullen met oefeningen die je geleerd hebt op het gebied van yoga, meditatie, intuïtief lichaamswerk en mindfulness. Je bent in staat om massage in te zetten als instrument om het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te ondersteunen.

Aanvullende theorie studie en erkenning:

Er zijn na het volgen van bovenstaande modules bij BATC meerdere mogelijkheden tot aansluiting.

 • BATC Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut met vergoedingen door de ziektekostenverzekeraars. Je volgt naast de opleiding tot massagetherapeut de opleiding voedingsdeskundige van CIVAS en een Plato erkende opleiding medische basiskennis.

Als je bij BATC bent aangesloten als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut met vergoedingen, worden je behandelingen door een groot aantal ziektekostenverzekeringen vergoed via de aanvullende verzekering. Meer informatie over de aansluiting bij BATC en de ziektekostenverzekeringen die de behandelingen vergoeden, vind je op de website van deze beroepsvereniging: BATC.nl

Recensies opleiding massagetherapeut

"Ik vond de opleiding massage therapeut - HBO niveau goed. Zeer leerzaam en toch ontspannen. Ik ben blij en tevreden over de sfeer en evenwicht. Concluderend: ik wist niets over massage en nu kan ik goede massages geven!" Anna, 30, medewerker verzorgingshuis.

"Ontzettend dank voor deze opleiding! De opbouw was prettig; ondanks de vele informatie compliment voor het uitleggen. De rust van Raymond als persoon doet hier veel in. De opleiding is uitgebreid en super goed. Goeie sfeer en locatie." Marian, 57, Secretaresse

"Het was een leuke opleiding. De sfeer en locatie waren goed. De instructies en de uitleg was duidelijk." Roshan, 41, Medewerker Beveiliging

"Opbouw: logisch, Tempo: goed, Cursuslocatie: prima verzorgd, Leerstof: Uitstekend, Aanbevelenswaardig: Ja!" Dianne, 47, Hoofd HRM / Bedrijfskundige

Erkenningen

opleiding massagetherapeut

Anand Opleidingen is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.