In de opleiding meditatie leraar van Anand leer je alles over mediteren. De meditatie opleiding Amsterdam is in Zaandam, 20 minuten van Amsterdam CS. Je kunt na de meditatie docentenopleiding les geven als beroep. Dit kun je zelf doen, of je kunt bij een meditatie centrum les gaan geven. De opleiding is geaccrediteerd door KTNO en erkend door NVST. Meditatie is een van de belangrijkste dingen die je kunt leren in je leven. In het dagelijks leven wordt je steeds weer aangesproken op inspanning, en maar weinig op ontspanning. Daardoor slaat de balans niet zelden door naar stress en stress gerelateerde lichamelijke en psychische klachten.

In de meditatieleraar opleiding leer je hoe je steeds weer de balans vindt.

Tijdens de meditatie docentenopleiding leer je vanuit verschillende invalshoeken over meditatie. Je leert niet alleen mediteren, maar ook wat het precies is. Waar het vandaan komt en waarom het zo goed is om regelmatig te mediteren. Maar ook hoe je dit op alle dagelijkse momenten kan toepassen. Daarnaast maken we je bewust van de juiste manier van mediteren en hoe je hier op een goede manier mee door kan blijven gaan, zonder terug te vallen of in een valkuil te raken.

Door veel te oefenen en door de juiste begeleiding is meditatie straks niet meer uit je leven te denken. Je bent klaar om je kennis door te geven en in kleine groep meditatielessen te verzorgen. Wees niet gevreesd! In de cursus meditatieleraar worden leer je meer over lesgeven. Doe je de opleiding vooral voor jezelf en wil je geen meditatielessen gaan verzorgen? Kijk dan eens bij de meditatie training

Wat kun je na de opleiding meditatie leraar?

 • Je kunt mediteren,
 • je leert wat meditatie precies is.
 • Je weet waar meditatie vandaan komt
 • je weet waarom het zo goed is om regelmatig te mediteren
 • je kunt meditatie op alle dagelijkse momenten toepassen
 • Je hebt ervaring opgedaan met lesgeven
 • Je kunt meditatie lessen verzorgen
 • Reiki Zelfbehandeling geven
 • Je chakra’s in balans brengen
 • Een professionele Reiki behandeling geven aan een cliënt
 • Zelf Reiki cursussen geven

Klik op de knop hieronder voor meer info over de opleiding meditatie trainer dichtbij Amsterdam.

Meer informatie over deze opleiding? Vraag hier extra informatie aan

Opbouw Meditatie Opleiding:

De opleiding bestaat uit een aantal verschillende cursussen. Als je nog geen meditatie ervaring hebt kun je het best beginnen met de cursus Meditatie. De volgende onderdelen behoren tot de opleiding:


Daarnaast ga je zelf regelmatig mediteren en loop je stage bij enkele cursussen. Daardoor leer je op een nog dieper niveau meditatie te beheersen en in je dagelijks leven toe te passen. Medieren is wat dat betreft net als andere vaardigheden: je moet het trainen. Daarvoor heb je regelmatige input nodig, zodat het interessant blijft om ermee bezig te blijven.

Leren regelmatig te mediteren

Door regelmatig te mediteren kom je steeds op een dieper niveau met je ware zelf in contact. Het is als het ware net alsof je laagje voor laagje afpelt zodat er op een gegeven moment alleen nog bewustzijn overblijft. Je leert in de cursus non-dualiteit te zien dat er uiteindelijk niets anders is dan eenheidsbewustzijn. Al het andere is een projectie van het denken. In de diepe stilte binnenin je bestaat er niets anders, weet je dat alles een is. Dat er geen jij en ik bestaat. Dat er geen veelvoud van allerlei vormen bestaat. Dat is slechts uiterlijke schijn. Steeds op elk niveau herkennen dat er maar 1 ware weg is.

De 4 edele waarheden

 1. Er is lijden
 2. Het lijden heeft een oorzaak
 3. De oorzaak bestaat eruit dat alles verandert en dat jij, jouw identiteit, je ik, zich vasthoudt aan dat wat verandert of dat je ik zich verzet tegen dat wat verandert.
 4. Er is een oplossing. De oplossing is: te zien dat vasthouden aan iets wat toch verandert zinloos is. Geniet dus van de mooie momenten in je leven, maar houd er niet aan vast. Vervolgens te zien dat verzetten tegen vervelende dingen in je leven ook zinloos is. Het verandert immers vanzelf, verzet is niet nodig en verergert de situatie alleen maar.
meditatie opleiding amsterdam

De meditatie leraar opleiding dichtbij Amsterdam biedt je diep inzicht in vele vormen van meditatie. Je krijgt uitgebreide instructie en leert meditatie delen met anderen. We weten wat mediteren voor onszelf kan doen. Met mediteren creëer je rust en balans bij jezelf. Je voelt je tevreden en bent gelukkig. Dankzij meditatie haal je het beste uit jezelf. Gewoon, door jezelf te zijn en niets te doen.

We zijn dagelijks veel te druk met allerlei bezigheden. We moeten dit, moeten dat, en voelen hier de druk en stress van. Dit drukt zwaar op ons, waardoor we onszelf niet meer kunnen vinden. Door middel van mediteren leer je om ontspannen en op een vrolijke manier door het leven te gaan. Je ervaart minder stress en psychische klachten. Maar ook voor het lichaam is dit een uitstekende manier om gezond te blijven. Want alleen een gezonde en positieve geest is in staat het lichaam gezond te houden. Niet voor niks ervaren veel mensen met depressie ook lichamelijke klachten. Met meditatie blijf je scherp, zowel lichamelijk als geestelijk.

Nu 10% korting op het cursusgeld als je je inschrijft voor de hele opleiding meditatieleraar dichtbij Amsterdam

Hoe mooi is het om de kennis die je zelf hebt verworven tijdens een meditatie opleiding te delen met een ander? Met de opleiding meditatie ga je net een stapje verder. Je leert in eerste instantie stilte te creëren bij jezelf en vervolgens leer je om je kennis door te geven aan anderen. Heb je altijd gedroomd om zelf meditatie lessen te kunnen verzorgen? Bij Anand leer je hoe je dat verwezenlijkt.

Klik hieronder voor meer info over prijs, data en locaties van de meditatie opleiding Amsterdam:Hieronder een van de meditaties uit de opleiding meditatie beschreven:

Meditatie Opleiding: over het eenheidsbewustzijn

Niemand is ooit iets anders geweest of zal ooit iets anders zijn dan eenheidsbewustzijn. De waarheid is dat alles één is, verleden, heden en toekomst, alle universum, alle levende wezens. Geen enkel afzonderlijk ik overleeft na de dood. Na de dood zul je je realiseren dat alles vanaf het begin een is geweest. Alle levende wezens zijn van begin tot einde één universeel bewustzijn.

De gedachte dat er verschillende individuen bestaan is slechts een illusie, een illusie gecreëerd door het denken. De ratio is op zich niet slecht, maar lijkt het wel te zijn. Het ik denkt op zichzelf te bestaan terwijl het in werkelijkheid onafscheidelijk deel uitmaakt van universeel bewustzijn. Het denken heeft oneindig veel individuen gecreëerd die zichzelf beschouwen als losstaande wezens. Maar in werkelijkheid, als je diep naar binnen kijkt, verdwijnt elke afgescheidenheid.

Universele eenheid is de waarheid van het leven. Alle mensen zijn, vanaf het allereerste begin, één wezen. Eén bewustzijn dat zich manifesteert in alle lagen van tijd en ruimte. In werkelijkheid bestaan tijd en ruimte dus niet. Er bestaat alleen één groot organisch geheel dat oneindig veel richtingen uitgaat. Keer naar binnen en ontdek dat eenheidsbewustzijn dat er altijd al was. Hierover moet de meditatie gaan, naar binnen gaan en de plek voelen waar alles één is, waar het ik niet bestaat. De plek waar afzonderlijke identiteit afwezig is. Waar elk gevoel van afgescheiden zijn verdwijnt. Waar je één bent met universele wijsheid en liefde. Voel de stroom van alle tijden. Het wegebben van het ik. Voel dat jij het ware onafgescheiden zelf bent dat het centrum is van alle levende wezens.

Afzonderlijke identiteit

Besef dat er aan de oppervlakte ogenschijnlijk afzonderlijke individuen bestaan die elk hun eigen doelen nastreven in het leven. Maar binnenin staat niemand op zichzelf en is er alleen het eenheidsbewustzijn. Alles is één organische eenheid. Dit is de enige echte waarheid. De enige echte verlichting bestaat erin dit te beseffen.

Zien dat er geen afzonderlijke identiteit is. Dat het alleen maar lijkt alsof die er is. Aan de oppervlakte van het leven lijkt dit de realiteit. Keer naar binnen en kijk. Neem de tijd, elke dag van de week, om naar binnen te gaan en erken deze waarheid. Dat niets ooit op zichzelf bestond en dat niets ooit op zichzelf zal bestaan. Dat alles één is van in het begin tot het eind. Dit is de ultieme waarheid. De enige echte waarheid van het leven. Iets anders is er niet. Laat je individuele ik verdwijnen. Elke echte meditatie moet zo beginnen en zo eindigen.


Meedoen met de opleiding?Geen data ingepland? Neem contact op met ons!