Osho Meditatie Weekend

Als je zinvol en gelukkig wilt leven, dan is het natuurlijk van belang te weten wie je bent, wat je ware aard is en wat je mogelijkheden zijn. Meditatie is de manier om dat te onderzoeken. Het is een oeroude wetenschap die helpt je innerlijke wereld stap voor stap te verkennen. Osho meditatie helpt je daarbij

Osho

Het enige wat je van Osho als algemene omschrijving kunt zeggen is dat hij een Verlicht Meester is, een Spiritueel Leraar van een dimensie zoals de mensheid die slechts enkele malen heeft gekend: Mozes, Lao Tse, Boeddha, Socrates, Jezus, Mohammed.

Osho heeft van veel verlichte meesters uit het verleden opnieuw uitgelegd wat ze bedoelden. Hij vertelt heel begrijpelijk en duidelijk hoe je terug kunt keren naar je kern, je wezen. Daarvoor heeft Osho een aantal actieve meditatietechnieken ontwikkeld.

 

Osho Actieve Meditaties

Osho heeft een aantal actieve meditaties ontworpen. Veel meditatietechnieken vereisen dat je je lichaam niet beweegt en mentaal stil bent. Maar voor de meeste van ons, diein een hectische Westerse consumptie-maatschappij leven en dagelijks volle agenda’s moeten afmaken, is dat eigenlijk ondoenlijk. Er is dagelijks teveel stress en we kunnen niet plotseling ons lichaam stil houden en onze vastgeroeste denkpatronen loslaten. Het is van belang dat we ons eerst bevrijden van de opgehoopte spanningen en denkpatronen waarin we verstrikt zijn geraakt.

Osho actieve meditaties helpen om je van je onderdrukte spanningen, emoties en vastgeroeste denkpatronen bewust te worden en hen los te laten. Zo bevrijden deze meditaties je van ballast die je niet meer nodig hebt en helpen je een gezonde balans in je leven terug te vinden. Zo effenen zij op een unieke manier de weg voor het onderzoek naar wie je werkelijk bent en wat je mogelijkheden zijn.

 

Programma van het Osho meditatie weekend:

Zaterdag

Zondag

9.30 Aankomst, Koffie en Thee 9.30 Aankomst met koffie en thee
10.00 Osho meditaties en deze cursus; Kennismaking 10.00 Osho Meditatie: Dynamic
10.30 Osho Meditatie: Chakra Sounds 11.15 Osho Audio Discourse over Meditatie
11.45  

Osho Meditatie: Nataraj

11.45 Osho Meditatie: Chakra Breathing
13.00 Lunch 13.00 Lunch
14.00 Osho meditatie: Nadabrahma 14.00 Osho Meditatie: Book of Secrets
15.15 Osho meditatie: No Dimensions 15.15 Osho meditatie: Gourishankar
16.30 Osho Meditatie: Kundalini 16.30 Osho Meditatie: Kundalini
17.30 Afsluiting Dag 1 17.30 Evaluatie

 

De Osho Meditaties dit Weekend

Osho heeft een aantal actieve meditaties ontworpen. Veel meditatietechnieken vereisen dat je je lichaam niet beweegt en mentaal stil bent. Maar voor de meeste van ons, diein een hectische Westerse consumptie-maatschappij leven en dagelijks volle agenda’s moeten afmaken, is dat eigenlijk ondoenlijk. Er is dagelijks teveel stress en we kunnen niet plotseling ons lichaam stil houden en onze vastgeroeste denkpatronen loslaten. Het is van belang dat we ons eerst bevrijden van de opgehoopte spanningen en denkpatronen waarin we verstrikt zijn geraakt.

Osho actieve meditaties helpen om je van je onderdrukte spanningen, emoties en vastgeroeste denkpatronen bewust te worden en hen los te laten. Zo bevrijden deze meditaties je van ballast die je niet meer nodig hebt en helpen je een gezonde balans in je leven terug te vinden. Zo effenen zij op een unieke manier de weg voor het onderzoek naar wie je werkelijk bent en wat je mogelijkheden zijn.osho meditatie

Osho Chakra Sounds Meditatie

Bij deze meditatie maak je geluiden bij de begeleidende muziek; door de aandacht die je op ze richt openen zich de chakra’s en komen ze in evenwicht.

Osho Nataraj Meditatie

Nataraj is dansen als totale meditatie. In de eerste fase dans je met gesloten ogen, alsof je bezeten bent. Laat je onderbewuste volledig de zaak overnemen. Beheers je bewegingen niet en probeer ook niet getuige te zijn van wat er gebeurt. Geef je helemaal over aan de dans. In de tweede fase ga je onmiddellijk liggen, houd je ogen dicht. Wees rustig en stil. In de derde fase vier je dansend het leven en geniet ervan.

Osho Nadabrahma Meditatie

Je hoort de klanken van verschillende gongen en je zoemt mee op die klanken. Stel je voor dat je een holle bamboestengel bent en resoneer mee. In de tweede fase verspreid je de verzamelde energie om je heen, terwijl je in de derde fase energie in je opneemt.

Osho No Dimensions Meditatie

Deze meditatie die is ontwikkeld uit de bewegingsleer van George Gurdjieff, is zowel een oefening voor centering alsook een goede voorbereiding voor whirling.

Osho Kundalini Meditatie

Deze meditatie bestaat uit vier fasen van telkens vijftien minuten waarbij je eerst je lichaam zacht los schudt en de opgewekte energie (kundalini) door je hele lichaam laat stromen. Daarna ga je over in dansen en stilte en uiteindelijk ga je op de grond liggen. Het is een rustige en effectieve methode om los te komen van de opgehoopte spanningen van de dag.

Osho Dynamic Meditatie

Dynamic geeft je een krachtige energiestoot, die de hele dag blijft doorwerken. De meditatie begin met het opwekken van je levenskracht door diep chaotisch ademhalen en een emotionele energie-explosie. Via verschillende fasen kom je in een diepe en dankbaar stemmende stilte. Je raakt opgekropte emoties en spanningen kwijt en kunt de nieuwe dag fris beginnen.

Osho Chakra Breathing Meditatie

Bij deze actieve meditatie gebruik je een snel ritme van diep ademhalen en lichaamsbewegingen om de chakra’s te openen. Een zeer krachtige techniek die veel emotionele blokkades kan doorbreken.

Osho Book of Secrets Meditatie

Wanneer je helder bewust bent door een bepaald zintuig, blijf bij die bewustwording. Eerst gebruik je hiervoor het zintuig zien, daarna horen en voelen.

Osho Gourishankar Meditatie

Je begint met een speciale ademtechniek waarna je ontspannen in een kleine lichtbron staart. Daarna laat je je lichaam zachte bewegingen maken. Tenslotte ga je op de grond liggen en geniet je in stilte van de subtiele energie die in je lichaam is vrijgekomen.

Prijs

De prijs voor deze weekendcursus is €190 BTW vrij
 

Recensies

“IIk vond deze meditatie cursus erg goed, door de verscheidenheid aan technieken en de afwisseling. ” ( Wilma van Leeuwen, onderwijzeres)

“Ik heb in deze cursus geleerd rust en geluk te kennen en te voelen. Nu nog leren om dat gevoel altijd vast te houden. Het weekend was uitstekend verzorgd.  ” (Gerdien (22), interieurverzorgster.)

“Wat ik goed vond aan deze cursus was de interactie van en met de groep, de flexibiliteit van het programma en de ‘open mind’ van de groep en van de leraar. ” ( Erwin (32), Consultant)

Deze cursus wordt bij voldoende belangstelling georganiseerd. Neem contact op om je belangstelling voor deze cursus door te geven.