In de thaise yoga massage cursus wordt een oude kunst van lichaamstherapie voor genezing, gezondheid en transformatie behandeld. In de traditionele thaise massage cursus wordt een interactieve massage van het lichaam behandeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van rek- en strek oefeningen en het uitoefenen van zachte druk op de energiebanen in het menselijk lichaam. De rekoefeningen in de thaise massage cursus helpen om:

 • vastzittende gewrichten los te maken
 • flexibiliteit te vergroten
 • spierspanning te verlichten
 • interne organen te stimuleren
 • het energiesysteem in balans te brengen

Het effect van de cursus thaise massage is zowel ontspanning als activering. Het ontvangen van een thaise massage is zoals het doen van yoga-oefeningen zonder dat je je ervoor hoeft in te spannen terwijl je tegelijkertijd een acupressuur behandeling krijgt! Je leert bij de thaise yoga massage cursus een massage sessie van 1,5 a 2 uur. Deze wordt uitgevoerd op een matras op de grond. De client blijft gedurende de thaise massage gekleed. In de thaise massage massage cursus worden in beginsel twee manieren van werken toegepast – het toepassen van druk met de handen en de voeten en het gebruik van een grote verscheidenheid aan stretch oefeningen.Dit kun je na de thaise yoga massage cursus:

 • een algehele yoga massage geven
 • Je kent de achtergronden van de Yoga Massage
 • Je kent de structuur van de Yoga Massage
 • Het verloop van de energielijnen (Sen) weet je
 • De verschillende Yoga Massage strekkingen kun je geven
 • De overeenkomst van deze massage met yogahoudingen komt aan bod.

Met deze technieken, toegepast in een meditatieve atmosfeer, wordt ruimte gecreerd in de gewrichten. Het lichaam herwint bij de thaise yoga massage flexibiliteit en bewegingsgemak, terwijl het denken tot rust komt. Spanning komt vrij uit de gewrichten, de spieren en bindweefsel. De aura (energielichaam) en de interne organen worden gestimuleerd door de druk op de reflexpunten.

In de traditionele thaise massage cursus komt een uitgebreide kennis van de werking van het menselijk lichaam aan bod, een kennis die zich ontwikkeld heeft door eeuwen van praktische beoefening. Er is iets in de essentie van de cursus thaise massage dat mensen op diep niveau aantrekt; iets dat hun fysieke en emotionele behoeften tevreden stelt en zelfs bijdraagt aan het spiritueel welzijn.


Dagprogramma :

De thaise massage cursus bestaat uit online lesmateriaal (zelfstudie) en 3 lesdagen. Elke dag heeft een soortgelijke opbouw:

Aankomst 9.30
Les 1: 10 -13 u
Yoga en massage
Les 2: 14-17 u
Meditatie en thaise yoga massage

N.B. Op dit moment wordt deze cursus alleen als thuiscursus aangeboden.Overige onderdelen van de thaise massage cursus:

Yoga

Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling dat lichaam en geest omvat. De waardevolle levenswetenschap die yoga is werd meer dan 5000 jaar geleden door de oude wijzen in India ontwikkeld. Door de generaties heen werd deze wetenschap aan de tijd aangepast en over de wereld verbreid. Het doel van yoga is eenwording met het innerlijk wezen of Zelf. Bij deze eenwording verenigen lichaam en geest zich, om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. De geïntegreerde aanpak waarbij men leert meester te worden over lichaam en geest, leidt uiteindelijk tot gezondheid op het fysieke vlak en geluk, vrede en rust op het mentale vlak. In de spirituele vakantie leer je ongeveer 30 yoga houdingen en alle kennis die nodig is om op eigen houtje met yoga verder te kunnen.

Meditatie

Observeren is de essentie van meditatie. Meditatie is een avontuur, een avontuur in het onbekende. Het grootste avontuur dat de mens kan ondernemen. Meditatie is gewoonweg zijn, niets doen, geen handeling, geen gedachte, geen emotie. Je bent alleen maar, en dat is een puur genot. Waar komt dit genot vandaan als je niets doet? Nergens vandaan of van overal. Het heeft geen oorzaak omdat het bestaan als zodanig pure vreugde is.

Wanneer je helemaal niets doet – niet lichamelijk, niet geestelijk, op geen enkel niveau – wanneer alle activiteit is gestopt en je zuiver en alleen bent, dan is dat meditatie. Wanneer je de tijd kunt vinden om gewoonweg te zijn, laat dan al het doen varen. Denken is ook doen, concentratie is ook doen, contemplatie is ook doen. Zelfs al doe je een enkel moment niets en je bent gewoon, gecentreerd, volkomen relaxed, dan is dat meditatie. En als je eenmaal de slag te pakken hebt, kun je in die staat van bewustzijn blijven zo lang als je wil. Uiteindelijk kun je desgewenst 24 uur per dag in die staat blijven.

Meedoen met de cursus?

Kies een cursusdatum hieronder om in te schrijven.
Of klik op de cursus om meer te weten te komen over de prijs, locatie en cursusdata

Voorlopig wordt deze cursus niet meer live aangeboden.