Wil jij stap voor stap de kunst van het masseren in de vingers krijgen op een eenvoudige manier? Met onze online massage cursus heb je de mogelijk om vanuit huis en op je eigen tempo een aantal handige massagetechnieken te leren! Anand Opleidingen is al 5 jaar op rij de beste opleider van Nederland in de categorie Vitaliteit. Je leert met behulp van een werkboek, online video’s en luisterbestanden gemakkelijk de basis van het masseren. Na afloop van de thuiscursus kun je een deelname certificaat aanvragen. Anand Opleidingen biedt naast de online massage cursussen ook een online mindfullness cursus en een online chakra cursus aan.

​Voordelen van onze thuiscursus massage:

 • ​Je volgt de cursus op je eigen tempothuiscursus massage
 • Jij bepaalt wanneer je begint
 • De handelingen staan in je werkboek, op video en als audio bestand
 • Makkelijk thuis te doen
 • Lage prijs: je volgt al een thuiscursus massage voor €123
 • Je kunt een deelname certificaat aanvragen nadat je alle huiswerk opdrachten hebt voltooid.
 • Overal waar je internetverbinding hebt
 • Je hebt contact met mede cursisten via cursisten pagina op facebook
 • Je kunt oefenen met mede cursisten
 • Je volgt een cursus bij een opleidingsinstituut dat erkend is door Centrum Registratie Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)
 • Bij Anand Opleidingen ben je verzekerd van kwaliteit, wij zijn 8 jaar op rij de beste opleider op het gebied van massage
 • Je krijgt al het cursusmateriaal wat de cursisten die de live cursus massage van Anand volgen ook krijgen. Mocht je later alsnog het praktijkweekend willen volgen, dan krijg je de kosten van de thuiscursus als korting op de live cursus! Je hebt dus in dat geval de thuiscursus gratis gevolgd!
beste massage opleiding nederland, beste opleiding ayurveda, beste reiki opleiding, beste opleider van Nederland
Anand Opleidingen – Beste opleider van Nederland in de categorie vitaliteit en gezondheid!

Uit welke onderdelen bestaat de massage thuiscursus?

Wanneer je de online massage cursus gaat volgen, dan ontvang je vrijwel hetzelfde lesmateriaal als bij de live massage cursus. De thuiscursus massage bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een duidelijk werkboek waarin alle onderdelen van de ontspanningsmassage uitgebreid worden toegelicht
 • Online video’s die je helpen om massagetechnieken in de praktijk toe te passen
 • Luisterbestanden die je op je koptelefoon kunt afspelen terwijl je masseert. Dit is erg handig om stap voor stap de massage onder de knie te krijgen
 • Toegang tot de Facebookgroep voor Anand cursisten. Via deze Facebookgroep kun je vragen stellen én je kunt een afspraak inplannen om samen met een medecursist te oefenen

Thuiscursus massage technieken

online massage cursus

Online cursus ontspanningsmassage: massagetechnieken voor beginners. Leer alles om een heerlijke ontspannende massage te kunnen geven. De volledige lichaa

msmassage komt aan bod. Als we respectvol en gevoelig zijn bij het masseren van een ander, groeit het vertrouwen, waardoor een opening voor genezing ontstaat. We zullen in deze massage cursus gebruik maken van basis technieken uit de ontspanning massage om de intuïtie van onze handen te ondersteunen. Cursusprijs: €123.

Thuiscursus klassieke massage

Doe mee aan onze vervolgcursus op de ontspanningsmassage! Als je de basistechnieken hebt geleerd, kun je verder gaan met de cursus klassieke massage om het dieper werken op de spieren te leren. Hier leer je nieuwe technieken voor het losmaken van spieren en krijg je een volledige lichaamsmassage. Je kunt de klassieke en ontspanningsmassage goed combineren voor een complete sportmassage. De cursus kost €123. Doe je ook mee?

​Online Massage Cursus: Sportmassage

Online massage cursus - sportmassage

De cursussen ontspanningsmassage en klassieke massage samen in 1 pakket, met 10% korting. Cursusprijs: €246 > €221!

Thuiscursus Basis Ayurvedische Massage

Ayurvedische gezichtsmassage

In de ayurvedische massage cursus leer je een holistisch energetische massage geven. Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra's). De massage brengt meer vitale energie; helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder helpt de ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades. Cursusprijs: €123.

Ayurvedische Massage Opleiding (thuiscursus)

opleiding ayurvedische massage

In de ayurvedische massage opleiding leer je hoe je een holistisch energetische massage geeft. Deze kun je professioneel toepassen in je eigen massagepraktijk of als werknemer in de wellness branche. 

De opleiding is verdeeld over 3 modules. Tijdens de basiscursus ayurvedische massage (zie boven) leer je de massagetechnieken. Tijdens de tweede cursus het stimuleren van de marma punten. Dit zijn energie op het lichaam, letterlijk kwetsbare punten. Het op de juiste manier masseren van deze punten versterkt de gezondheid. Tijdens de derde cursus ayurvedische massage leer je het werken op disbalans.Opleidingsprijs: €369.

Online cursus stoelmassage

thuiscursus massage op de massagestoel

​Met deze cursus leer je professionele massages te verzorgen op de werkplek. Tijdens deze cursus leer je rug massage technieken, massage van de armen en de nek en schouders. Je masseert met deze massage techniek door de kleding heen, dus de massage is drempel verlagend.  Cursusprijs €123

Thuiscursus Chakra Massage

chakras, de energiecentra van het lichaam

In deze cursus leer je om te gaan met en gebruik te maken van energie. Een chakra reiki massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. De energie gaat weer stromen. Na een chakra massage voelen cliënten zich vitaler, maar ook ontspannen. Ook is er veel aandacht voor jou als masseur. Je ademhaling, je houding en de benadering van je cliënt komen in deze cursus chakra massage ook aan de orde. Cursusprijs: €123.

Thuiscursus Yoga Massage

thuiscursus yoga massage

In de thaise yoga massage cursus wordt een oude kunst van lichaamstherapie voor genezing, gezondheid en transformatie behandeld. In de traditionele thaise massage cursus wordt een interactieve massage van het lichaam behandeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van rek- en strek oefeningen en het uitoefenen van zachte druk op de energiebanen in het menselijk lichaam.

Thuiscursus Holistic Pulsing

online massage cursus - holistic pulsing

In de cursus holistic pulsing spreek je het natuurlijk ritme aan met zachtheid als basis.
Holistic pulsing is een methode waarbij technieken worden toegepast, die de stromingen van het lichaam benaderen en uitnodigen. De pulsende bewegingen brengen het lichaam in een diepe ontspanning en de geest in een lichte droomtoestand. Vergeten spanningen en blokkades die mogelijk normaal lijken, kunnen los komen. Het lichaam kan zich zo fysiek, emotioneel en mentaal herstellen.
Men komt weer een stukje tot zichzelf. Het is een prettige ervaring die laagdrempelig is omdat je de kleren er bij aan kan houden. Cursusprijs: €123.

In de cursus holistic pulsing spreek je het natuurlijk ritme aan met zachtheid als basis.
Holistic pulsing is een methode waarbij technieken worden toegepast, die de stromingen van het lichaam benaderen en uitnodigen. De pulsende bewegingen brengen het lichaam in een diepe ontspanning en de geest in een lichte droomtoestand. Vergeten spanningen en blokkades die mogelijk normaal lijken, kunnen los komen. Het lichaam kan zich zo fysiek, emotioneel en mentaal herstellen.
Men komt weer een stukje tot zichzelf. Het is een prettige ervaring die laagdrempelig is omdat je de kleren er bij aan kan houden. Cursusprijs: €123.


Thuiscursus Triggerpoints

cursus triggerpoints

In de cursus triggerpoints richt je je op het loslaten van vastzittende spanning en blokkades in het lichaam. Triggerpoint-therapie is een techniek waarbij specifieke druk wordt uitgeoefend op pijnpunten in spieren. Deze punten kunnen de doorstroming van energie in het lichaam blokkeren, wat kan leiden tot pijn en stijfheid. Door gerichte druk toe te passen, worden deze punten verzacht en wordt de doorstroming van energie hersteld. Dit zorgt voor verlichting van pijn en een diepe ontspanning, zowel fysiek als mentaal.

Tijdens de cursus leer je hoe je deze technieken effectief kunt toepassen en ervaar je zelf hoe het voelt om spanning los te laten. Deze methode is eenvoudig en effectief, en je kunt de technieken toepassen zonder dat je je hoeft om te kleden.

Cursusprijs: €173