Zonnevlecht Chakra

Het zonnevlecht chakra heet ook wel manipura chakra, plexus solaris of derde chakra. Het is gelegen boven in de buik en het is de kern van onze persoonlijkheid, ons ego. Het derde chakra is het middelpunt van wilskracht. Terwijl het bij het 2e Chakra om plezier in het leven gaat, is het onderwerp van het derde chakra de perceptie van wie je bent. Het geschenk van dit chakra is persoonlijke kracht, zelfverzekerdheid, verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid. EN het derde chakra is het middelpunt van je zelfbeeld, je wilskracht, zelfdiscipline en warmte in jouw persoonlijkheid.

De energie van de zonnevlecht stelt je in staat om inertie in actie en beweging te transformeren. Het stelt je in staat om uitdagingen aan te gaan. Daardoor is de belangrijkste uitdaging voor het derde chakra is om je persoonlijke kracht op een evenwichtige manier te gebruiken. Wat betekent dat? Het betekent bewust de energie van de plexus solaris chakra te benutten. Het betekent proactief zijn in plaats van reactief of inactief.

Pijn Zonnevlecht Chakra

​Als je pijn hebt bij je zonnevlecht, is dat omdat de plexus solaris niet in balans is. Mensen met overmatige derde chakra-energie reageren daarom heftig op levensomstandigheden, ze hebben emotionele uitbarstingen. Mensen met een geblokkeerd zonnevlecht chakra zijn passief en inactief – waardoor het leven doorgaat terwijl ze niets doen.

Het is dus van belang om een sterke zonnevlecht chakra te hebben. Dit is omdat een sterke plexus solaris het vermogen om met vertrouwen en kracht vooruit te gaan in het leven weerspiegelt. Het weerspiegelt hierdoor de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken en om te kiezen en te handelen. De boodschap van het zonnevlecht chakra is daarom: je hebt de kracht om te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om je levensdoel te bereiken of je kunt leven volgens wat je in het verleden hebt gedaan. Dus wat kies je? Kies je liefde, licht en genezing? Accepteer je dat je de macht hebt om te kiezen? Voel je een gevoel van vrijheid wanneer je een keuze maakt?

Zonnevlecht chakra uit balans

De derde chakra is het middelpunt van je zelfbeeld. Dus elke keer dat je jezelf beoordeelt of bekritiseert, breng je deze chakra uit balans en verzwak je wilskracht. Daardoor zijn ​zelfliefde, zelfacceptatie en erkenning van je eigen waarde de bouwstenen van de derde chakra en zorgen ervoor dat het zonnevlecht chakra in balans komt. 

Door het openen en in evenwicht bregen van je plexus solaris, waardeer je jezelf en het werk wat je doet, je bent zelfverzekerd, je houdt van en accepteert jezelf, je bent bereid jezelf op een krachtige manier uit te drukken, je weet dat je de vrijheid hebt om te kiezen. Hierdoor regisseer je eigen leven.

Wil jij jouw zonnevlecht versterken? Doe mee met de cursus chakra yoga!

Zonnevlecht Chakra Openen

Wanneer de zonnevlecht chakra  open is en de energie ongehinderd stroomt, is het verantwoordelijk voor een evenwichtig zelfbeeld, wilskracht en een sterk gevoel van zelf. Je kunt het zonnevlecht chakra bijvoorbeeld openen met massage. Het openen van de solar plexus chakra kan tijd en werk kosten, maar affirmaties zijn heel goed om daarmee te beginnen en het proces verder te bespoedigen. Gebruik deze affirmaties om een jouw krachtige zelfbeeld te werken. Herhaal deze affirmaties zodat jouw onderbewuste deze zinnen als waarheid over gaat nemen.

Ik hou van en accepteer mezelf.
Ik ben sterk en moedig.
Ik ben het waard om liefde, vriendelijkheid en respect te ontvangen
Ik kies het beste voor mezelf.
Ik spreek mezelf krachtig uit.
Ik ben trots op mijn prestaties.
Ik eer mezelf.
Ik kies gezonde relaties.
Ik ben authentiek.
Ik heb mijn eigen leven in de hand.
Ik waardeer mijn sterke punten.
Ik voel mijn eigen kracht.
Ik ben vrij om te kiezen in elke situatie.
Ik zoek kansen voor persoonlijke en spirituele groei.
Ik heb vrede met mezelf.

Zonnevlecht Wikipedia

zonnevlecht-chakra

De Sanskriet naam: Manipura (juweelstad)
Element: Vuur
Kleur: Geel
Vorm: Driehoek (naar beneden gericht)
Bloemblaadjes van de lotus: Tien
Bija Mantra: Ram
Klinkgeluid: Ah
Rechten: Handelen
Endocriene klier: Bijnieren, pancreas
Fysische associatie: Spijsverteringsstelsel, lever, galblaas
Psychologische functie zonnevlecht: Will
Identiteit: Ego identiteit
Ontwikkelingsfase: 18 – 42 maanden
Uitdaging: Schaamte
Planeten: Zon en Mars
Godheid: Rudra, Lakini
Mythologische dieren : Ram
Wierook: Saffraan, Muskus, Sandelhout
Kruiden: Kaneel, Gember

Daarnaast leer je in de Reiki 1 cursus het zonnevlecht chakra openen en in balans te brengen. Plaats, datum en prijs van de Reiki cursussen:

Zou je graag meer onderbouwd aan de slag willen? Dan kan een cursus op het vlak van de al genoemde chakramassage een goede keuze zijn. Tijdens een cursus Reiki 1 is er volop aandacht voor het (weer) vrijelijk laten stromen van de energie in je lichaam. Zodat jij jouw levenskracht optimaal kan inzetten. Vraag daarom vandaag nog de informatie aan over onze cursussen. De chakra energie massage gaat in op het werken met de chakra’s!

Meedoen met de cursus?

Kies een cursusdatum hieronder om in te schrijven.
Of klik op de cursus om meer te weten te komen over de prijs, locatie en cursusdata

Liever eerst meer info?Zonnevlecht Budel

Opleidingscentrum Zonnevlecht in Budel biedt net als Anand massage opleidingen aan. Hier vind je een vergelijking tussen de zonnevlecht massage opleidingen en anand massage opleidingen.

 

Lees hier meer over de chakra’s:

Vergelijkbare berichten