Cursus Klassieke Massage (sportmassage 2)

Cursus sportmassage 2 - klassieke massage
Klik hierboven voor foto’s van de cursus klassieke massage

De cursus klassieke massage is het vervolg op de cursus ontspanningsmassage. De cursussen ontspanningsmassage en klassieke massage vormen samen de cursus sportmassage.

Dit kun je na de cursus klassieke massage:

  • Tijdens de cursus klassieke massage (sportmassage 2), leer je om dieper op de spieren te werken met knedingen ofwel petrissages. Dit zijn dus de effectiefste handgrepen om spierpijn te bestrijden.
  • Daarnaast gaan we tijdens de cursus in op de anamnese ofwel de manier om erachter te komen wat je gaat masseren en hoe je dat gaat doen.
  • Ook leer je houdingcorrectie en je leert de belangrijkste spiergroepen kennen, zo dat je precies weet wat je doet als je aan het masseren bent.
  • De combinatie van de ontspanningsmassage en de klassieke massage komt ongeveer overeen met de sportmassage. Je kunt deze tot een massage die je zowel kunt inzetten voor ontspanning als voor activering.
  • Tot slot word je voorbereid op het examen.

Voor meer informatie en om een video introductie te bekijken, klik op de knop hieronder.Programma cursus Klassieke massage (sportmassage 2)

De cursus ontspanningsmassage en de cursus klassieke massage vormen samen het eerste gedeelte (sportmassage) van de opleiding wellness masseur. Je kunt hierna verder gaan met deze opleiding. Daarnaast zijn deze dagen natuurlijk een prima gelegenheid om lekker te ontspannen, en er desgewenst een minivakantie van te maken, door in de buurt te overnachten.

9.30 Ten eerste aankomst met koffie en thee.9.30 Aankomst, Koffie en Thee.
Vervolgens uitleg over massage en over deze cursus sportmassage, Kennismakings Oefening.Anatomie + Massage van de benen (voorkant).
Anatomie + Massage Achterkant Benen.Vragen over anatomie. Voorbereiding op het examen.
Anatomie + Massage van de Rug.Oefenen introductiegesprek (anamnese).
Lunch.Lunch.
Anatomie + Massage van de nek en schouders.Herhaling massage rug, nek en schouders 1.
Anatomie Armen.Herhaling massage rug, nek en schouders 2.
Massage van de Armen.Evaluatie.
17.00 Afsluiting Dag 1. 17.00 Afsluiting cursus sport massage.


Recensies

  • Natasja, Teamcoördinator Clienten advies: “De combinatie van theorie en praktijk is zeer inspirerend. Je leert daarmee en je brengt het gelijk tot uiting! Dankjewel en zeker tot ziens!”
  • Erwin, Verpleegkundige: “Interessant en daarnaast goede uitleg, rustig. Geduldig, weet de aandacht te trekken van iedereen. Duidelijk ter zake doende informatie.”
  • Michel, Automonteur: “Ik vond deze cursus klassieke massage zeer uitgebreid alsook zeer goed uitgelegd. Ik heb deze cursus als zeer persoonlijk gevoeld. Er werd zeer veel tijd en aandacht besteed en extra uitleg waar nodig. Voor mij een ontzettende aanrader. Bedankt Raymond!”

Meedoen met de massage cursus?

Kies een van onderstaande data om in te schrijven. Of klik op de datum naar keuze om meer te weten te komen over de prijs en locatie

Of klik hier voor de thuiscursus