Wil jij verschillende massagetechnieken leren om ontspannende en genezende massages te geven? Dan is onze tweedaagse massage cursus perfect voor jou! Tijdens de massage cursus leer je door een partner te masseren en door zelf gemasseerd te worden. Door deze combinatie van aanraken en aangeraakt worden leer je niet alleen het gebruik van verschillende technieken, maar voel je ook wat de effecten hiervan zijn. De cursus ontspanningsmassage vormt samen met de vervolgcursus klassieke massage de volledige cursus sportmassage. Onze massage cursus wordt gegeven op onze locaties in Zaandam (dichtbij Amsterdam), Nijmegen en Rotterdam. Wij bieden daarnaast ook een thuiscursus aan.

Dit kun je na de cursus ontspanningsmassage

  • Een algehele ontspanningsmassage geven
  • Professionele massagetechnieken toepassen voor nek, schouders, rug, armen, handen, benen en voeten
  • Ontdekken of masseren iets voor je is.
  • Masseren in de juiste werkhouding, zodat je zelf geen last krijgt van rugpijn.

massage cursus

Wat houdt de massage cursus in?

Tijdens de massage cursus word je begeleid door onze professionele trainers en oefen je op een medecursist(e). Dit wordt gedaan omdat het ontvangen van een massage net zo belangrijk is als het geven ervan. Door de massage ook zelf te ontvangen voel en weet je precies hoe de toegepaste technieken ervaren zullen worden. Zo weet je dus ook precies waar je rekening mee moet houden tijdens het geven van een massage. Tijdens de cursus ontspanningsmassage krijg je een gratis downloadbare reader (inbegrepen bij de prijs van de cursus). In deze reader vind je alle nodige praktische en theoretische informatie over klassieke massages. Daarnaast zijn er ook online video’s beschikbaar die over de getoonde massage technieken gaan.

Na deze massage cursus kun je nog verder gaan met de cursus voor klassieke massage. Deze twee cursussen vormen samen de sportmassage. Wanneer je tien ontspanningsmassages, tien klassieke massages én de theorie beheerst, dan kun je examen doen. In dit praktijkexamen toon je dat je de massagetechnieken beheerst. Bij slaging voor dit examen ontvang je een getuigschrift.

beste massage opleiding nederland, beste opleiding ayurveda, beste reiki opleiding, beste opleider van Nederland
Anand Opleidingen – Beste opleider van Nederland in de categorie vitaliteit en gezondheid!

Programma van de massage cursus:

Tijdens de cursus oefen je op een medecursist(e). Je hoeft dus geen proefpersoon mee te nemen. Het ondergaan van de massage is net zo belangrijk als het geven van de massage, want zo weet je ook hoe de toegepaste technieken aanvoelen. De massage cursus wordt altijd in het weekend gegeven. Er is ook een thuiscursus massage

Klik hieronder voor meer info over de cursus en om een introvideo te zien waarin de inhoud van de cursus kort wordt uiteengezet.


Wil je graag meer informatie over deze cusrsus & een proefles doen?


Genezende krachten

Onze handen leren zo als vanzelf hun aangeboren genezende krachten aan te wenden. Gedurende deze tweedaagse cursus ontspanningsmassage kun je beleven wat er gebeurt als verschillende technieken samensmelten in een speelse manier van aanraken en aangeraakt worden.

De massage cursus is een mogelijkheid om de helende energie van je handen te leren gebruiken. Meditatie gebeurt als vanzelf als je een ontspannen aanraking als de toegang daarvoor gebruikt.

Tijdens de massage cursus krijg je een reader gratis als download beschikbaar gesteld (bij de prijs van de cursus inbegrepen). Hierin staat de belangrijkste theorie en praktijk over klassieke massage weergegeven. Er is tevens een online video van de getoonde massage technieken.

Studiematerialen en examen

Deze cursus ontspanningsmassage noemen we ook wel cursus sportmassage 1. Na deze cursus kun je verder gaan met de cursus klassieke massage (sportmassage 2). Als je 10 ontspanningsmassages hebt gegeven en 10 klassieke massages en je hebt de theorie geleerd, dan kun je examen doen. Dit is een praktijkexamen waarin je laat zien dat je de massage technieken beheerst. Na behalen van een voldoende resultaat krijg je een getuigschrift.

De massage cursus wordt gegeven in of dichtbij de volgende plaatsen: Amsterdam, Zaanstad, Nijmegen, Rotterdam. Klik voor meer info over: Trainers, Cursuslocaties, AgendaThuiscursus Massage.Dag 1Dag 2
9.30 Aankomst, Koffie en Thee9.30 Aankomst, Koffie en Thee
Uitleg over Massage en over deze cursus; kennismakingsoefening, Opbouw van de massage en massage handgrepen oefenen; tips over aanschaf massagetafel en opzetten massagetafelToegepaste yoga en meditatie, Massage van de benen (voorkant)
Thee pauzeThee pauze
Massage van de benen (achterkant)Massage van de armen
LunchLunch
Massage van de rugHerhaling massage nek / schouders Herhaling massage van de rug
Thee pauzeThee Pauze
Massage van de nek en schoudersDemonstratie Klassieke Massage, opklappen massagetafels en tips voor duurzaam gebruik massagetafel, evaluatie
17.00 Afsluiting dag 117.00 Afsluiting cursus

Meedoen met de massage cursus in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen of Rotterdam

Klik op de button om in te schrijven