Bij deze cursus voetreflexmassage leer je zowel de westerse manier van voetreflexologie als een ontspannende Thaise voetreflexmassage. De Thaise voetreflexmassage is gerelateerd aan de Thaise yoga massage. Hierbij worden de zones op de voet gemasseerd die corresponderen met de inwendige organen. Daarnaast worden zo weefsels, spieren en klieren behandeld. Wat doet voetreflexologie met je lichaam? Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor kan het lichaam tot genezing overgaan.

Cursus voetreflexmassage, voetreflex cursus, wat doet voetreflexologie met je lichaam

Cursus voetreflexmassage geeft energie

Door lichte druk te geven op de reflexzones van de voeten kan je cliënt zich goed ontspannen. Het geeft meer energie en kan een kalmere geest opleveren. Door het masseren van de voeten stimuleer je het hele lichaam. Het bloed zal door het masseren beter doorstromen. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Wat je met voetreflexologie doet is het lichaam zichzelf laten herstellen.  Daardoor wordt het imuunsysteem weer versterkt. Met behulp van voetreflexologie die je leert tijdens deze cursus voetreflex, kunnen zowel een betere lichamelijke als ook geestelijke gezondheid worden bevorderd.

Studiegids downloaden met meer info over deze cursus

Natuurlijke behandelwijze

Voetreflexmassage is een natuurlijke en holistische geneeswijze. Dit laatste betekent dat je de mens in zijn geheel bekijkt. Hierbij zijn lichaam, geest en de omgeving waarin iemand zich bevindt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Het verbetert de bloed- en energiedoorstroming en beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier. Een goede doorbloeding en energiedoorstroming in organen en weefsels voert afvalstoffen sneller af.  Zodoende worden voedingsstoffen ook sneller  aangevoerd. Tenslotte heeft het een sterk ontspannend effect. De behandeling die je met voetreflexologie doet tijdens de cursus voetreflexmassage, bevordert de balans in je lichaam, wat bij veel verschillende klachten verlichting kan brengen.

Thaise voetreflexmassage versus westerse voetreflexologie

Thaise voetreflexmassage is onderdeel van de traditionele Thaise geneeswijze. Hiertoe behoren o.a. ook acupunctuur, voedings- en kruidenleer. Thaise voetreflextherapie werkt naast de reflexzones ook op de sen lijnen, en de acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën. De Sen vormen samen een energetisch systeem in het lichaam en voorzien het lichaam van energie. Bij deze methode gebruiken we andere technieken dan bij de westerse voetreflexologie. Verder spelen bij de westerse methode kruiden, voeding en acupunctuur geen rol.

Programma van de cursus voetreflexmassage:

Met deze cursus voetreflex leer je de basistechnieken van de voetreflexologie. Je oefent steeds op een medecursist. Je hoeft dus geen proefpersoon mee te brengen. Ook het ontvangen van een voetreflexmassage is belangrijk, want zo leer je voelen hoe de behandeling aanvoelt en wat het voor je doet. De eerste dag van de cursus voetreflex masseren we op de westerse manier; de tweede dag leer je een Thaise voetreflexmassage. Deze kun je zowel met een stokje als met je handen geven. Dit houten massagestokje gebruik je bij de traditionele Thaise voetmassage. Dit krijg je kado om thuis te kunnen gebruiken.


Dag 1Dag 2
Uitleg over voetreflexologie,

 Wat is het, waar komt het vandaan, wat mag je verwachten van een voetreflexbehandeling

Anatomie van de voet

 Zones en reflexpunten van de voet

Algemene voetanalyse  

Oefenen basistechnieken

Demo Thaise voetreflexmassage
Demo voetreflexbehandelingThaise voetmassage uitvoeren
voetreflexbehandeling (1e persoon)

In de reader die je als download ontvangt staat de theoretische achtergrond, tijdens de twee cursusdagen zullen we vooral praktijkgericht bezig zijn, zodat je voldoende ervaring krijgt in het hanteren van de grepen. Anita Knippels is de trainer die deze cursus geeft.

Te gebruiken cursusmateriaal: zo mogelijk massagetafel, anders 1-persoonsmatras, 1 persoons matrashoes, een grote handdoek en twee handdoeken van gemiddelde grootte; een gastendoekje.

Meedoen met de cursus?