Een massage workshop, daar begint aandacht vaak mee

Een tweedaagse kennismaking brengt je verder

Massage iets voor jou? Ontdek het met een massage workshop! Wij bieden je tal van massage workshopmogelijkheden om je ongedwongen en vrijblijvend kennis te laten maken in deze wereld van ontspanning. Een opleiding is misschien nog niet iets waar je jezelf meteen op wilt richten. Dat schept direct al verplichtingen in een agenda die voor veel mensen al vol genoeg zit. Het komt zo vaak voor dat we horen dat iemand zich afvraagt of masseren ook iets voor hem of haar is. Het enige en meest eenvoudige antwoord is: ja, dat is zeker iets voor jou. Zoals gezegd, een simpel antwoord. Natuurlijk wil je het zelf ervaren en dat is ook de beste manier. Stop dus met nadenken en jezelf afvragen, want er is voldoening gevend werk aan de winkel.

Een ideale manier om uit te vinden of het bij je past is een korte cursus van twee dagen. Om uit te vinden of het echt bij je past kun je het beste beginnen met een introductie cursus. Wil jij ook graag de basis technieken leren voor het geven van een goede en ontspannen massage? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie.

[cta id=”27887″]

Voor ieder wat wils

Keuzestress? We weten allemaal dat er heel veel soorten massages zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een cursus of opleiding van. En aan jou de taak om uit dat enorme aanbod te kiezen wat bij jou past. En dat valt nog helemaal niet mee. Maar wat nu als blijkt dat de keuze juist heel eenvoudig is te maken? Klinkt als ontspannende muziek in de oren? Lees snel verder!

Het toverwoord? Ja, er is veel aanbod bij verschillende aanbieders op dit gebied. En gelukkig maar! Draai het eens om. Stel dat er helemaal niets te kiezen zou zijn. Dat zou misschien nog wel lastiger zijn. Dan zou iedereen met hetzelfde bezig zijn en volgens ons past dat niet bij de kleurrijke maatschappij waarin we leven. Iedereen is anders, iedereen heeft een voorkeur en vooral: talent. Bij Anand maak je kennis met een ruim aanbod en maak je al masserend je keuze.

Aandacht is het begin van alles

Elke keer dat je met zorg je lichaam laat masseren, maar ook iedere keer dat je zelf iemand masseert: het is pure, ongerepte energie waar je mee bezig bent.

En zo ingewikkeld is het niet. Gewoon even stil staan en om je heen kijken en aandacht geven aan waar je op dat moment bent. Dat is eigenlijk ook wat je doet tijdens de les. Je kijkt als het ware met aandacht om je heen, maar dan met je handen.

Je hebt het vast wel eens gedaan, een massage geven. Bij je partner of gewoon bij iemand die je graag wilde helpen. Veel mensen hebben het (gelukkig!) mogen ervaren in een liefdesrelatie; niets is zo fijn als een massage te ontvangen van de persoon waar je je op dat moment al zo veilig en vertrouwd bij voelt. Elkaar masseren geeft zoveel rust en ontspanning.

Je kunt elkaar ook masseren als de ander echt ergens last van heeft, pijn, vaak veroorzaakt door stress. Ons gejaagde leven werpt als het ware een blokkade in ons lichaam op. Vaak ook al een teken dat het de hoogste tijd is voor rust, even stilstaan. Dit voelen we vaak in de nek of rug. Het zijn de meest voorkomende plekken waar je zelf al heel makkelijk kunt voelen of er iemand ‘vast zit’. Als je die plek, die dus vaak wat pijnlijk is, heel rustig masseert, dan geeft dat al snel verlichting. En het is vaak juist die aandacht waarmee je iemand aanraakt die het ‘wonder’ verricht.

Het allerbelangrijkste is dat je iemand met aandacht aanraakt. En altijd eerst voorzichtig, bedenk dat het als het ware een kennismaking is met de ander. Vanzelfsprekend leer je dat tijdens de les. Je zult merken dat het eerste contact vaak al zo heilzaam is. Oprecht je hand op de juiste plek leggen en dan rustig en gefocust die plek aanraken en afhankelijk van welke cursus je doet, pas je al doende verschillende technieken toe. Elke workshop heeft zoals gezegd weer een andere benadering.

Omdat je zult merken hoe fijn het is om iemand anders te helpen, is zo’n weekend de manier om kennis te maken met verschillende massagetechnieken.

En dat is iets waarvan wij vinden dat iedereen zichzelf dat niet zou mogen onthouden. Zeker als je weet hoe klein de stap is om je aan te melden voor een vrijblijvende les waar je ongetwijfeld zo enthousiast vandaan komt, dat je daarna niets anders meer wilt. Ook dan is er goed nieuws, want het aanbod is zeer ruim bij Anand, waardoor er altijd iets voor je bij zit.

[cta id=”27890″]

Maak kennis met jezelf

Het mooiste van alles is dat je eigenlijk nooit de verkeerde keuze kan maken. Misschien is dat wel de ultieme toverspreuk. Een mantra, zo je wilt. En ook al is een workshop bedoeld om kennis te maken met heel veel typen massages, je maakt eigenlijk vooral kennis met jezelf. Je zult ontdekken dat je al doende veel over jezelf te weten zult komen over wie je bent. Daarbij leer je je lichaam nog beter kennen. Masseren doe je met lichaam en geest. En het gaat om de balans tussen die twee. Daar is verder niets geheimzinnigs aan, het is een gegeven dat er altijd al is geweest en waar jij mee aan de slag gaat. Een hulpmiddel om je energie over jezelf en de ander te verdelen. Vaarwel stress. Hoe mooi is dat?

Een leuk uitje voor twee

Je hebt hierboven kennis mogen maken met de voordelen van een cursusweekend bij Anand. Maar wist je dat onze cursisten zo’n weekend ook gebruiken als relatie cadeau? Weet je niet wat je je vriend voor zijn verjaardag moet geven? Of wil je graag een dagje uit plannen met een goede vriend of vriendin? Misschien is zo’n weekend bij Anand voor twee dan een goed cadeau! Zo kun je beiden genieten van een activiteit samen. Daarnaast beleef je samen ook veel lol. Je oefent de technieken op elkaar, dus je hoeft niet toe te kijken terwijl de ander bezig is. Een leuk uitje dus om met z’n tweeën te doen. En je hebt er in de toekomst ook nog iets aan!

Ben je benieuwd wanneer de cursus gegeven wordt? Klik op de oranje knop hieronder voor meer info over de prijs, data en locatie.

[cta id=”27892″]

De docenten

Bij Anand hoef je je geen zorgen te maken over de kwaliteit van lesgeven. De docenten hebben allen specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van massage en hebben de juiste certificaten en diploma’s in bezit om les te geven. Het is mogelijk om contact op te nemen met de docent van de workshop van jouw keuze alvorens je de workshop boekt. De meeste trainers worden door Anand zelf opgeleid; externe trainers worden pas aangenomen na een strenge selectieprocedure. Zo garandeert Anand de kwaliteit van de workshops en weet je zeker dat je voor een goede workshop aan het juiste adres bent.