Workshop Voetmassage en Handmassage

Deze workshop wordt niet meer gegeven. In de ayurvedische massage komt de voetmassage en handmassage uitgebreid aan bod.

  • Doel  van de workshop voetmassage: ontspanning van lichaam en geest, algehele stressreductie door  massage van handen, armen, voeten en benen
  • Technieken: shiatsu en ontspanningsmassage
  • Meenemen: soepelzittende kleding en massageolie

Inhoudelijke omschrijving workshop voetmassage en handmassage

In ons dagelijks leven bouwen we stress op. Als ons lichaam gezond reageert voeren we de stress middels ontspanning weer af. Hierin spelen de extremiteiten, de armen en benen, een cruciale rol.

Via de voeten maken we contact met de aarde, staan we goed en stevig in het dagelijks leven verankerd en bewegen we ons voorwaarts. Overtollige spanning kan via de voeten worden afgevoerd naar de aarde. De aarde-energie, dat is de energie die we op dagniveau gebruiken, wordt dan weer aangevuld.

De workshop voetmassage en beenmassage zorgt er voor dat we goed gegrond, alert en vitaal in het leven staan.

Workshop Handmassage

Een hotspot van spanningsophoping is gelegen in de nek-schouderzone. De spanningen uit dit gebied laten we afvloeien via de armen en handen. Via de armen en handen strekken we uit naar onze medemensen. We pakken onze eigen zaken aan en handelen daarnaar. Door de workshop handmassage en massage van de armen leren we  overtollige zorgelijkheid af te voeren. Daardoor openen we onszelf in verbinding met anderen en vatten we zowel praktische als gevoelsmatige zaken aan.

In deze eendaagse workshop worden de handen en voeten geactiveerd, gemasseerd, verzorgd en gekoesterd. De technieken die we hierbij gebruiken zijn afkomstig uit shiatsu (meridianen en acupunten behandeling) en ontspanningsmassage. Een uitgebalanceerde warming up met oefeningen uit bio-energetica en yoga geeft materiaal mee dat we eenvoudig en veilig in thuissituaties kunnen toepassen.

Voetmassage en handmassage is fijn om te geven en heerlijk om te ontvangen!

Praktische informatie en benodigdheden

Dagindeling

10.00 – 10.30          introductie, voorstelrondje, toelichting beenmassage

10.30 – 11.00          warming up voeten en benen

11.00 – 13.00          voetmassage en beenmassage

13.00 – 13.45          pauze

13.45 – 14.00          ruimte voor opmerkingen en toelichting hand en armmassage

14.00 – 14.30          warming up handen/armen/nek/schouders

14.30 – 16.30          handmassage, massage armen/nek/schouder zone

16.30 – 17.00          opruimen en korte evaluatie

Er wordt gewerkt op yogamatjes.

Meenemen: soepelzittende kleding, 1 groot badlaken om op te liggen, 1 grote handdoek om warm te blijven en 1 kleine om olieresten te verwijderen indien nodig. Een flesje massageolie. Desgewenst een flesje water en extra t-shirt.

Eigen lunch meenemen.

Deze cursus wordt niet meer gegeven

Cursus Agenda

Kies een van onderstaande data om in te schrijven. Of klik op de datum naar keuze om meer te weten te komen over de prijs en locatie