Yoga cursus week op een mooie plek in de natuur

Tijdens de yoga cursus week gaan we uitgebreid in op werken met yoga, het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling dat lichaam en geest omvat. De waardevolle levenswetenschap die yoga is werd meer dan 5000 jaar geleden door de oude wijzen in India ontwikkeld. Door de generaties heen werd deze wetenschap aan de tijd aangepast en over de wereld verbreid.

In de moderne tijd wordt de waarde van Yoga steeds meer herkend voor de algehele gezondheid en voor zijn preventieve en genezende effecten. Yoga is een woord uit het Sanskriet, een van de oudste talen der wereld, en het betekent vereniging of eenwording. Het gaat hier om een ervaring van eenheid of eenwording met het innerlijk wezen of Zelf. Bij deze eenwording verenigen lichaam en geest zich, om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. De geïntegreerde aanpak waarbij men leert meester te worden over lichaam en geest, leidt uiteindelijk tot gezondheid op het fysieke vlak en geluk, vrede en rust op het mentale vlak.

Yoga is ook onderdeel van de Ayurvedische Massage Week

[cta id=”43653″ vid=”0″]

Programma van de Yoga Cursus Week:

Het programma van de yoga cursus week is als volgt (wisselt enigszins aan de hand van de te kiezen soort spirituele cursus week):

8.00 – 8.30Fruit en Thee
8.30 – 9.45Yoga
9.45 – 10.30Ontbijt
10.30 – 13.15Relaxen en genieten
13.15 – 14.15lunch
17.45 – 19.00Meditatie
19.00Diner

Wil je een uitgebreider programma? Denk er dan eens aan om de yoga cursus week aan te vullen met het leren van massage: Ayurveda Cursus Week

Inhoud:

In de cursusprijs: begeleiding tijdens de cursus, Handboek Yoga. Reiskosten zijn niet inbegrepen.

NiveauIedereen kan aan deze cursus cursus week deelnemen
Lengte Cursus7 dagen, totaal 18 les uren
DoelstellingenHet vinden van ontspanning en balans in je leven
StudiebelastingTotale Studiebelasting: 18 uur te volgen tijdens de cursus
Te behalen kwalificatiesGeen
Je wordt opgeleid voor het examenGeen examen
Aantal examensGeen examen
VrijstellingenbeleidAls je een yogacursus hebt gevolgd bij een andere instantie is het mogelijk vrijstelling te krijgen, mits dit kan worden aangetoond met een deelnamecertificaat.
VoorvereistenGeen
Speciale voorwaardenZelf reis- en annuleringsverzekering afsluiten.
Studiemateriaal·         Handboek Yoga (wordt verstrekt tijdens de cursus)

 

·         Hatha yoga werkboek; Jogchum Dijkstra (260 blz), de Toorts, ISBN 90-6020-246-5 (alleen verplicht indien wordt deelgenomen aan de opleiding massage therapeut)

Cursuslocatie yoga cursus week: Konigstrasse 1
Medebach
59964 Medebach, Germany
Gemiddelde groepsgrootte van de yoga cursus week:
18 personen

 

Recensies van cursisten

  • Melina: “bedankt voor een hele mooie week inspannende ontspanning! Ik vond de combinatie van yoga en meditatie helemaal super.”
  • Bas: “dank voor de mooie yoga cursus week. Ik vond de combinatie van yoga, meditatie en ook het lekkere eten helemaal top. Je stijl van begeleiden vind ik zeer prettig: open, met aandacht, altijd ruimte voor vragen en je staat voor iedereen klaar. Ook de geruisloze begeleiding van Preshanna vind ik voortreffelijk. De pauzes zijn goed gepland. Fijn dat je ook tijd voor jezelf hebt in de middag. Goede opbouw van het programma. Top plek in dit dorpje met ruimte en rust. Heel goed voor iemand als ik :)”
  • Eugenia: “Deze yoga cursus week vond ik een leerzame en gezellige week. Leuke cursisten en bewondering voor jou, hoe je de lessen voor de groep iedere keer weer inspirerend gegeven hebt. Ook de heerlijke verwennerij in de keuken, het kont niet beter.”
yoga vakantie

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

Gemiddelde waardering voor de yoga cursus week: 8,5