Ontwikkelen van je Innerlijke wijsheid

Je innerlijke wijsheid kan je op vele manieren helpen op je levenspad. Het kan zijn om de baan te vinden die je leuk vindt, om de juiste kansen op het juiste moment aan te pakken of gewoon om te doen wat bij je past en de juiste beslissingen te nemen.

Hieronder zal ik een makkelijke techniek uitleggen om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Hoewel de techniek simpel lijkt, is hij erg krachtig en zal hij je zeker helpen om je intuitie te ontwikkelen.

Oefening om je innerlijke wijsheid te ontwikkeleninnerlijke wijsheid

Kies een stille plek in je huis uit. Misschien een plek waar je vaker zit om even tot rust te komen. Het kan helpen om rustige muziek op te zetten en eventueel wat wierook en / of een kaars aan te steken. Doe gewoon wat je helpt om te ontspannen en een speciale sfeer te creeren.

Ga in een makkelijke stoel zitten of ga ontspannen liggen. Zorg er wel voor dat je rug recht is, zodat je geen last krijgt van rugpijn. Adem een aantal keren diep in en uit. Zeg tegen jezelf: ik neem nu de tijd om lekker tot rust te komen.

Gebruik je adem om jezelf te ontspannen. Let 10 ademhalingen lang op de beweging die je buik maakt terwijl je in en uit ademt. De volgende 10 ademhalingen blaas je je buik op als een ballonnetje en bij de uitademing laat je die ballon helemaal leeg lopen (niet overdrijven of gespannen doen). Tenslotte stel je je 10 ademhalingen lang voor dat je energie inademt en bij de uitademing laat je alle spanning los en je stelt je voor dat die spanning de aarde in verdwijnt.

Ga dan verder met het ontspannen van je ademhaling. Adem een aantal keren diep en zeg tegen jezelf: nu komt ook mijn adem tot rust. Herhaal dit proces voor je gedachten.

Stuur dan je bewustzijn uit je hoofd langzaam naar omlaag je lichaam in. Stel je voor dat je bewustzijn naar je nek gaat, naar je hartstreek, de onderkant van je borstkast, tot in je buik.

Tel langzaam van 10 tot 1, waarbij je bij elke tel een keer ademhaalt en je je voorstelt dat je een trap afloopt naar een mooie stille plek in de natuur. Het voelt er heel veilig en vertrouwd. Neem de tijd om te wennen aan de plek en er wat rond te kijken. Visualiseer dat je ergens gaat zitten. Stel jezelf dan de volgende vraag: wat is op dit moment werkelijk belangrijk voor mij om te weten?

Neem de tijd om je bewust te worden van het antwoord. Het kan zijn dat er plotseling een gedachte in je opkomt, dat je iets ziet of dat een klein stemmetje in jezelf je iets influistert. Het kan ook een gevoel zijn of een bepaalde geur die je ergens aan herinnert. Het ligt er maar aan welk zintuig voor jou overheerst op dat moment.

Het kan ook zijn dat er niets gebeurt. Toch kan zich dan later op de dag of gedurende de week ineens iets bijzonders voordoen dat je op het spoor brengt. Geef niet te snel op en verwacht niet te veel; verwachtingen blokkeren je intuitie.

Als je het gevoel hebt dat je genoeg tijd hebt doorgebracht op deze plek in jezelf, kom dan langzaam weer terug. Tel weer van 1 tot 10, waarbij je je voorstelt dat je de trap weer oploopt en terugkomt naar het dagelijks leven.

Als je wilt, kun je je ervaringen opschrijven, bijvoorbeeld in een dagboek. Neem in ieder geval even de tijd om de opgedane inzichten tot je door te laten dringen. Je kunt deze techniek tot zelfinzicht gebruiken wanneer je maar wilt. Het kan goed zijn om het bijvoorbeeld net voor het slapen gaan te doen, of net na het wakker worden. Probeer de methode regelmatig te gebruiken, dan zal het effect zeker groter zijn.

Heb je behoefte aan meer oefening en informatie, denk dan eens aan een workshop bij het Inner Guide Center. Elk weekend zijn er korte en goedkope cursussen over intuitie, reiki, meditatie, yoga en massage. Zo leer je open te staan voor een leven vol liefde en gezondheid. Daarnaast organiseer ik elk seizoen een spirituele vakantie. Hier wordt ingegaan op vele methoden en technieken om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Bovendien is het een heerlijke gelegenheid om lekker te ontspannen en te genieten van het leven op een schitterende plek in de natuur.

Leer meer over innerlijke wijsheid in de cursus intuitie en bij de cursus meditatie van Anand!