Je droomberoep is dichterbij dan je denkt, met een massage opleiding op HBO niveau.

beste massage opleiding nederland, beste opleiding ayurveda, beste reiki opleiding, beste opleider van Nederland
Anand Opleidingen – Beste opleider van Nederland in de categorie vitaliteit en gezondheid!

Heb je altijd al van massage je beroep willen maken? Professioneel masseren kan zeer veel voldoening geven. Je hebt letterlijk contact met mensen en kunt iets  voor ze betekenen. Maar wist je, dat je al na een eenjarige deeltijd opleiding als masseur aan de slag kunt? Met het diploma van de massage opleiding op HBO niveau op zak kun je een eigen praktijk beginnen, voor een instelling werken, of je diensten aanbieden in bijvoorbeeld een sauna of schoonheidssalon. Als je méér wilt, kun je een driejarige opleiding massagetherapeut hbo volgen.

Op zoek naar de opleidingen op het vlak van meditatie? Klik hier voor de meditatie training (6 mnd) of klik hier voor de meditatie opleiding (1 jr)

De klassieker: massage opleiding wellnessmasseur – HBO niveau

In deze opleiding tot masseur op HBO niveau begin je met ontspanningsmassage. Daarna leer je de basistechnieken van het masseren. Deze stellen je in staat om de doorbloeding te verbeteren en spanning te verlichten, in een bepaalde spier of in het hele lichaam van een cliënt. Vervolgens komt Ayurvedische massage aan bod. Daarbij maak je kennis met de verbindingen tussen lichaam, geest en natuur.  Ook wordt in deze opleiding aandacht besteed aan meditatie en intuïtie. Hierdoor ontwikkel je jouw persoonlijke gevoel voor geven en nemen, voor het contact met cliënten.Oeroude én moderne technieken: opleiding hbo niveau – yogamassage en stoelmassage

images

De opleiding yogamassage leert je, hoe je een cliënt de voordelen van yoga kunt laten ervaren. Je helpt hem of haar door rekken en strekken, en door zachte druk uit te oefenen. Bij yogamassage wordt gebruik gemaakt van Ayurvedische principes en kennis van energiebanen. Yogamassage maakt gewrichten onder andere de spieren los en stimuleert de interne organen. Op basis van deze technieken leer je ook stoelmassage te geven. De cliënt zit hierbij op een ergonomische stoel. Je geeft een drukpuntmassage, die helpt om werkstress en beroepsziekten als rsi te verlichten.Een andere benadering van masseren leer je in de opleiding massage en energiewerk.

massage opleiding hbo niveau

Hier staan holistic pulsing, energetische massage en reiki centraal, met daarbij mindfulness. Je combineert massage met energiewerk, waardoor je je cliënten op een dieper niveau kunt genezen en helpen. Je leert om via je handen de universele energie te voelen en helende energie door te geven aan de ander. Uit deze opleiding zul je veel halen voor je persoonlijke ontwikkeling en groei. Bovendien word je reiki master en kun je zelf reiki cursussen gaan geven.Voor wie gewoon alles wil: de opleiding tot massage therapeut – hbo niveau

Massage opleiding op hbo niveau

Misschien wil je gewoon alle massagetechnieken leren. En je gedegen voorbereiden op de opbouw van je eigen massagepraktijk. Je kunt dan het beste de driejarige opleiding massagetherapeut hbo van Anand volgen. Deze bestaat uit de drie hierboven beschreven eenjarige opleidingen, aangevuld met voedingsleer en medische basiskennis. Een onderdeel van alle opleidingen is de stage en de examens.

Meer info over de stage vind je via deze link

Meer info over de examens vind je hier

Is een massageopleiding op hbo niveau iets voor mij?

Je moet een mbo werk- en denkniveau hebben, maar verder wordt voor deze opleidingen geen specifieke voorkennis gevraagd. De allerbelangrijkste voorwaarde om een goede masseur te worden is liefde voor het werk. Als je graag met mensen omgaat, kunt genieten van geven en ontvangen, én bereid bent om veel te oefenen en te leren, dan is de opleiding zeker het overwegen waard!

Waar en wanneer kan ik boeken?

Klik op een van de opleidingen die hierboven beschreven staan en scroll vervolgens naar de knop inschrijven of plaats, datum en prijs om te boeken. De massageopleidingen van Anand worden gegeven in Zaandam (dichtbij Amsterdam), Soest (dichtbij Utrecht), Nijmegen. De cursussen ontspanningsmassage en klassieke massages zijn ook in Rotterdam en Eindhoven te volgen. Ook zijn er weekcursussen in Sauerland. Je kunt beginnen met de cursus die het snelste van start gaat, er is geen specifieke volgorde.