Anand.nl biedt 3 verschillende soorten cursus weken aan in een mooi groot huis in een klein dorpje midden in het schitterende natuurgebied Sauerland. Klik hier voor foto’s en informatie over de locatie.

De drie verschillende soorten cursus weken die Anand aanbied zijn:

Ayurveda Cursus Week

ayurvedische_massage

De ayurveda massage cursus week bestaat uit yoga, ayurvedische massage en meditatie. De ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van de marma punten (drukpunten uit de ayurveda). Klik hier voor meer info

Massage Cursus Week

klassieke-massage

De spirituele massage cursus week behandelt naast meditatie en intuitie ook de ontspanningsmassage en klassieke massage. Je leert alles wat bij de Ontspanningsmassage en Klassieke Massage cursus hoort.

Daarnaast beheers je na de Massage Week een groot aantal yogatechnieken om je lichaam soepel en sterk te houden. Klik hier voor meer info.

 

Yoga Cursus Week

yoga vakantie

De spirituele yoga cursus week bestaat uit yoga en meditatie. Bij yoga verenigen lichaam en geest zich, om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. Klik hier voor meer info

 

Meditatie Cursus Week

Meditatie Retraite

Samen zullen we mediteren en een stem geven aan onze intuïtie, in een karakteristiek Duits huis gelegen in het groene landschap van Sauerland (DL). Lees meer ->

 

Programma van de cursus week

Het programma is zo ingericht dat je veel leert in een korte tijd, terwijl je ook voldoende tijd hebt om uit te rusten en te doen waar je zin in hebt. Je leert over verschillende spirituele onderwerpen, zoals yoga, meditatie, massage en intuïtieve ontwikkeling. Daarnaast beheers je na de spirituele yoga cursus week een groot aantal yogatechnieken om je lichaam soepel en sterk te houden. Je weet je innerlijke rust makkelijker te vinden door het toepassen van meditatie en je hebt in de meditatie cursus week geleerd hoe je je intuïtie kunt gebruiken.

Onderdelen van de cursus weken

Yoga is het oudste systeem van persoonlijke ontwikkeling dat lichaam en geest omvat. De waardevolle levenswetenschap die yoga is werd meer dan 5000 jaar geleden door de oude wijzen in India ontwikkeld. Door de generaties heen werd deze wetenschap aan de tijd aangepast en over de wereld verbreid.

Meditatie is gewoonweg zijn, niets doen, geen handeling, geen gedachte, geen emotie. Je bent alleen maar, en dat is een puur genot. Waar komt dit genot vandaan als je niets doet? Nergens vandaan of van overal. Het heeft geen oorzaak omdat het bestaan als zodanig pure vreugde is. Wanneer je helemaal niets doet – niet lichamelijk, niet geestelijk, op geen enkel niveau – wanneer alle activiteit is gestopt en je zuiver en alleen bent, dan is dat meditatie.

Ayurvedische massage is een zachte energetische massage op de huid. Men maakt gebruikt van geurige- gepaste oliën; samengesteld volgens situatie/ persoonlijkheid van de behandelde.

Bij de ontspanningsmassage leer je hoe je een fijne massage kan geven, gericht op het ontspannen van de spieren. Bij de klassieke massage leer je diepere spanningen in de spieren los te maken door ze volgens de optimale manier te kneden.

Programma van de cursus weken:

Het programma van de spirituele cursus week is afhankelijk van de variant die je kiest. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Yoga
  • Intuïtie
  • Meditatie
  • Ayurvedische Massage
  • Ontspanningsmassage
  • Klassieke Massage

Download voor meer info de studiegids.