Wellness Massage Cursus Week

massage week dia show
Klik hier voor foto’s van de wellness massage cursus week

In een klein dorpje midden in het schitterende natuurgebied Sauerland staat een karakteristiek groot huis. Met een groep gelijkgestemde mensen er tussenuit en tegelijkertijd lekkere massages leren geven en ondergaan. Hier leer je tijdens de wellness massage cursus week masseren volgens de westerse aanpak onder oosterse rust. De  week is een samenstelling van de cursussen ontspanningsmassage, klassieke massage, meditatie en intuitie. Je kunt deze  week dan ook volgen als deel van de verkorte opleiding tot Wellness Masseur. Het tweede deel van de verkorte opleiding tot Wellness Masseur is ook te volgen tijdens een wellness massage cursus week. Het tweede deel kun je hier vinden Ayurveda  Cursus Week.

Wanneer je de gehele opleiding tot Welness Masseur in een keer boekt, ontvang je 15% korting op de totaal prijs!


Leerdoel | Wat ken je en kun je na deze cursus?

  • Een algehele ontspanningsmassage geven
  • Professionele massagetechnieken toepassen voor nek, schouders, rug, armen, handen, benen en voeten
  • Ontdekken of masseren iets voor je is.
  • Masseren in de juiste werkhouding, zodat je zelf geen last krijgt van rugpijn.
  • Tijdens de cursus klassieke massage (sportmassage 2), leer je om dieper op de spieren te werken met knedingen ofwel petrissages. Dit zijn de effectiefste handgrepen om spierpijn te bestrijden.
  • Daarnaast gaan we tijdens de cursus in op de anamnese ofwel de manier om erachter te komen wat je gaat masseren en hoe je dat gaat doen.
  • Je leert de belangrijkste spiergroepen kennen, zo dat je precies weet wat je doet als je aan het masseren bent.
  • De combinatie van de ontspanningsmassage en de klassieke massage komt ongeveer overeen met de sportmassage. Je kunt deze tot een massage die je zowel kunt inzetten voor ontspanning als voor activering.
  • Tot slot word je voorbereid op het examen.


Massage week programma:

Door demonstratie en door met elkaar te oefenen leer je tijdens deze week stap voor stap een complete massage uit te voeren. De wellness cursus week is geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt als stel komen of alleen.

Onderdelen wellness massage cursus week

In een korte tijd leer je alle technieken voor het geven van een ontspannende of activerende massage. Deze technieken vormen een goede basis voor het (sneller) aanleren van andere massage vormen. Aan bod komen ook anatomie en het voeren van een intake gesprek. Zo weet je op basis van het gesprek hoe je de massage kunt aanpassen aan de klachten van je cliënt. Of leer hoe je jezelf kunt behandelen! Een wellness massage cursus week is geen wellness week als je het zelf niet ook mag ondergaan.

De oosterse hoek heeft invloed op je innerlijke rust en intuïtieve ontwikkeling. Door het toepassen van meditatie vind je makkelijker rust en weet je daarnaast je intuitie doeltreffend in te zetten.

De combinatie van ontspanningsmassage en klassieke massage staat gelijk aan de praktijk van de sportmassage en/of zweedse massage.

Onderdeel van deze cursusweek is naast massage, meditatie en intuïtieve ontwikkeling. Je wil immers niet alleen een technisch goede massage kunnen geven, maar er ook voor zorgen dat je met je aandacht erbij bent en intuïtief de juiste plekken weet te vinden.


Dagprogramma:

8.00Ontbijt
9.00Massage Les 1: Meditatie en massage
 Massage Les 2: Ontspanningsmassage / klassieke massage
12.00lunch
 13.00Massage Les 3: Ontspanningsmassage / klassieke massage
14.15Massage Les 4: Intuïtie en massage
15.30Lekker Wandelen, Relaxen en Genieten van de mooie omgeving
19.00Diner

Aankomst is de eerste dag tussen 16u en 18u. De 4e dag is vrij om de omgeving te verkennen en uit te rusten. De laatste dag is er ontbijt en daarna vertrek je voor 10u ’s morgens.


Cursuslocatie Sauerland voor de wellness massage cursus week

De cursuslocatie in Sauerland is een ruime groepsaccommodatie met verblijfsmogelijkheden op 1-persoons, 2-persoons en meerpersoonskamer. Alle kamers zijn inclusief douche en toilet.  Achter de groepsaccommodatie is een mooie grote tuin naast een natuurlijke beek waar je heerlijk kunt relaxen. Bij mooi weer worden meditatie en yoga in de tuin gedaan.

Heb je nog vragen? Schroom je niet om ze te stellen per mail of telefoon. Liever op schrift? Alle info over deze week vind je in de studiegids. Klik op de button “studiegids” hierboven om deze te ontvangen.Recensies van cursisten

Hester: “Een goed in elkaar zittende wellness massage cursus week. Duidelijk verloop mbt volgorde en tijdsplanning. Ik ben nog enthousiaster geraakt voor massage!”

Edmee: “Verhelderdende wellness massage cursus . Duidelijke uitleg met veel handvatten voor zowel de massage als het dagelijks leven!”

Jeanette: “De cursus was beter dan ik verwachtte! Het gaf meer dan techniek alleen. Er kwamen naast de massage ook verschillende meditatie vormen aan bod. Ik vond de uitleg goed en ook dat er ruimte was voor iedereen.”

Nathan: “Heel fijn om te doen en te leren. De respectvolle begeleiding heeft er toe bijgedragen dat ik deze mooie manier van zijn en masseren heb geleerd.”

De wellness massage cursus week van Anand wordt beoordeeld met een 8,5 op basis van124 beoordelingen. 


Meedoen met de cursus?

Deze cursus week wordt niet meer gegeven. De cursusweek behandelt een deel van de opleiding wellness masseur. Meer info over deze opleiding vind je hier

Klik hier voor Anand cursisten op Facebook.

Vergelijkbare berichten