Rug masseren voor dummies

Met een aanraking kan je veel bereiken. Met een goede aanraking nog meer. Leren de rug masseren voor dummies betekent leren aanraken op de juiste manier, en ook in Nederland groeit het besef meer en meer dat een aanraking geen overbodige luxe is. Masseren en gemasseerd worden doet je energie weer stromen. Hierdoor worden lichamelijke problemen verholpen en voorkomen, en stijgt je emotionele welzijn. En als je je goed voelt, weerspiegelt zich dat in je gezondheid. Een massage is dus zowel direct als indirect een zegen voor je gezondheid. Wil je een goede rugmassage leren geven? klik hier voor meer info over de massage cursus van Anand

Rug masseren bij zittend of zwaar werk

Rug masseren voor dummiesHet zittende werk dat in onze maatschappij zo gewoon geworden is, is funest voor je rug. Spieren in de nek, de schouders en de rug verkrampen door een verkeerde werkhouding. En deze werkhouding is altijd verkeerd zodra er vele uren achter de computer doorgebracht worden, ongeacht hoe ergonomisch het kantoormeubilair is. Een ontspannende massage helpt dan om de spieren los te maken. Steeds vaker komt er op kantoor een masseur langs om stoelmassages aan te bieden. Op deze manier leren masseren is heel laagdrempelig, omdat je niet hoeft te liggen en je je kleren gewoon aan kan houden.
Ook mensen die fysiek zwaar werk doen belasten hun rug vaak te veel. Als je dergelijke mensen in je omgeving kent, zorg dan dat ze zich regelmatig laten masseren of bied zelf een rugmassage aan.

Rug masseren voor dummies: aanrakingen van liefde en schoonheid

Onderzoek op relatie- en datingsites heeft uitgewezen dat de plek waar mannen het liefste gewoon aangeraakt willen worden, zonder seksuele bijbedoeling, hun rug is. Een rugmassage is dus de ideale manier om je vriend of man een plezier te doen. Maar met een cadeaubon voor een massage van jou doe je natuurlijk al je vrienden een plezier.
Als je de rug op de juiste manier masseert of je laat de rug masseren, dan worden de afvalstoffen naar de lymfeklieren geleid die de afvalstoffen afvoeren. Hierdoor klaart je teint op. Ook worden er spierspanningen losgemaakt. Een rugmassage doet je stralen. Niet voor niets hoort een rugmassage bij de standaardroutine van een goede masseur.

Vind een geschikte cursus of massage opleiding

Voor het volgen van een massage cursus is geen enkele vooropleiding nodig. Met welke cursus begin je? Of boek je liever de massageweek? Download de studiegids en maak je keuze. Voor verdere verdieping of professionalising bieden we diverse opleidingen aan. Dit zijn intensieve trajecten waarbij wij je bij elke stap de juiste begeleiding bieden zodat jij desgewenst je eigen praktijk kan opbouwen. In de studiegids en op de site staat meer informatie, maar je bent altijd welkom om te bellen of te mailen. We helpen je graag!

Vul hieronder je naam en email adres in voor meer info over de cursus ontspanningsmassage

Vergelijkbare berichten