Shiatsu Opleiding – opleiding shiatsu amsterdam, den haag, rotterdam

Na de opleiding wellness masseur, kun je bij Anand opleidingen verdergaan met de opleiding yoga massage en stoelmassage (vergelijkbaar met een shiatsu opleiding) Laatst volgde ik een cursus triggerpoint massage bij een van mijn mede trainers, Jonate. Dat terwijl ik in de 20 jaar daarvoor in totaal meer dan 7000 massages heb gegeven, in India de ayurvedische massage heb geleerd van 3 verschillende leraren, in Thailand een opleiding thaise yoga massage heb gevold (vergelijkbaar met een shiatsu opleiding), een jaar lang sportmassage heb gestudeerd, zo’n 50 boeken over massage heb gelezen,  jarenlang naar allerlei massage leraren ben geweest en me dagelijks bezighoud met ontspanningsmassage, klassieke massage, opleiding shiatsu, thaise yoga massage, etc. etc.

Waarom zou ik dan nog een triggerpoint massage cursus volgen zou je zeggen? Om nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten! Omdat leren mijn welzijn op veel positieve manieren beïnvloedt. Het stelt me bloot aan nieuwe ideeën en helpt me om nieuwsgierig en geëngageerd te blijven. Het geeft me ook een gevoel van vervulling en groei en het helpt mijn zelfvertrouwen en veerkracht op peil te houden. Dat is wat leren voor mij doet. Maar misschien denk je: ‘Oh, dat klopt niet voor mij. Ik ben blij met waar ik nu ben. Ik heb mijn opleiding tot wellness masseur afgerond, dus waarom zou ik nog een shiatsu opleiding moeten doen? ‘

zeven goede redenen om door te leren met de shiatsu opleiding: yoga massage en stoelmassage:

 1. Je zult verveling verslaan
  Verveling kan leiden tot ongezonde gewoontes, zoals te veel eten, te veel drinken, te veel tv kijken of vasthouden aan negatieve gedachten en gevoelens.
 1. Je houdt contact met de wereld
  Als je niet in contact blijft met de wereld en wat er aan de hand is, veroudert je kennis en vermindert je verbinding met de mensen om je heen. Door nieuwe dingen te proberen en nieuwe ideeën te overwegen, kun je beter relateren met de mensen om je heen. Blijf niet alleen achter – blijf leren.
 1. Je krijgt meer hersenkracht
  Leren laat je hersenen op een hoog niveau functioneren. Je verbetert je geheugen en je vermogen om te leren. Neuroplasticiteit verwijst naar het vermogen van de hersenen om te veranderen en nieuwe neurale paden te creëren gedurende je leven. Dus, hoe oud je ook bent, je kunt je hersenkracht versterken. Er wordt ook gezegd dat het actief houden van de geest een rol kan spelen bij het voorkomen van dementie.
 1. Je kijkt naar de wereld met frisse ogen
  Wetenschappers zien ‘creativiteit’ als het vermogen om vaardigheden die in de ene situatie worden aangeleerd, toe te passen op problemen in een andere situatie. Als je altijd aan het leren bent dan betekent creativiteit dat als je geconfronteerd wordt met een bekend probleem, je wellicht met een onorthodoxe oplossing kan komen, gebaseerd op je nieuwe kennis.

 

 1. Je wordt gezonder
  Onderzoek toont aan dat mensen die veel met persoonlijke groei bezig zijn, een lager cortisol niveau hebben, een verbeterd immuunsysteem en dat ze ook beter slapen.
 1. Om de beste versie van jezelf te zijn
  Houd er rekening mee dat als je ophoudt met groeien dat je in wezen stopt de doelen te verwezenlijken waarnaar je streeft. En het is niet alleen voor jezelf belangrijk om jouw best mogelijke leven te leven, maar ook voor de mensen om je heen is het veel prettiger als je de beste versie van jezelf bent.

 

 1. Omdat alle grote zieners het doen
  Denk aan iedereen, op elk gebied, die echt briljant is in wat hij of zij doet. Dat werden ze door voortdurend met zelfontwikkeling bezig te zijn. Echt getalenteerde mensen leren voortdurend nieuwe vaardigheden. Het is de moeite waard hierbij aan te sluiten!

 Verder leren met de opleiding yoga massage en stoelmassage 

Dus, bij deze draag ik het aan jou over.
Vind je het leuk om nieuwe dingen te leren of niet?
Wat heb je altijd al willen leren?
Wat houdt je tegen?

Leer net zoveel als in een opleiding shiatsu therapeut

Klik hieronder voor meer info over de opleiding yoga massage en stoelmassage

 

Vergelijkbare berichten