Ontspanning in de massage: de uitgangspunten

Wie ooit een massage heeft ondergaan weet hoe ontspanning (en als de massage therapeut het erg goed heeft gedaan) stilte in het hoofd en lijf aanvoelt.Ontspanning

Vaak krijgen wij de vraag of het geven van een massage niet vermoeiend of zwaar is. Net zoals bij yoga krijgen veel van onze cursisten het idee dat je lichamelijk sterk moet zijn. Niets is minder waar, ontspanning is de sleutel. Sterker nog, als massage therapeut kom je er na een sessie ook ontspannen en meditatief uit.

Massage leren kan iedereen. Het geven van een massage is niets minder dan aandachtig luisteren met de handen en hierop inspelen. Maar wat betekent dat? Er komt hier het een en ander bij kijken.

Ontspanning en het geven van massages

Allereerst is het belangrijk om zelf innerlijke rust te ervaren. In de Ayurveda wordt bijvoorbeeld gezegd, dat de massage therapeut moet zorgen voor innerlijke rust om dit door te kunnen geven aan een ander.
Door middel van ademhaling, meditatie en yoga zorg je voor ontspanning.

Vervolgens ga je jezelf aarden en dan breng je je aandacht naar je handen toe.Vanuit deze aandacht maak je contact met het lichaam van de cliënt. Door je intuïtie in te zetten ervaar je wat er in het lichaam gebeurt, waar eventuele blokkades (of knopen) zitten. Volg wat het lichaam je vertelt met de handgrepen uit bijvoorbeeld de ontspanningsmassage. Je zult zien dat het lichaam steeds meer in ontspanning komt. De client zal bijvoorbeeld steeds dieper ademhalen.

De stilte die je zelf ervaart na de massage sessie komt uit mindfulness. Je hebt immers een uur lang je aandacht geschonken aan één handeling.

Waar te beginnen

Ik kan mij voorstellen dat bovenstaand verhaal nog geen duidelijk beeld geeft van hoe je ontspanning in massage precies kunt aanpakken. Ben je enigzins geprikkeld door deze werkwijze als massage therapeut? Dan kan ik je vertellen dat het allemaal vanzelf gaat wanneer je vertrouwt op je eigen kunnen. Bij Anand wordt je wegwijs gemaakt in het beroep als masssage therapeut. Deze opleiding is erkend door het CKRBO, BMS, VBAG, BATCLVNG en KTNO. Met de integratie van meditatie, intuïtieve ontwikkeling, yoga en reiki, leer je hoe je meer kunt bieden dan alleen een massage. Je leert namelijk te luisteren, voelen en omgaan met een ander.

Start opleiding Massage Therapeut

Je kunt elk moment instappen voor de opleiding tot massage therapeut. Klik hier voor de beschikbare data en locaties en de prijs van de opleiding. Indien je de opleiding in een keer bestelt, ontvang je 15% korting op het totaal bedrag. Gespreid betalen is mogelijk. Zie hier voor meer info.

Vergelijkbare berichten