Wil jij masseur worden? Al jouw vragen over onze massage opleidingen beantwoord

De juiste opleiding of cursus vinden om masseur te worden is niet niks. Hoe weet je dat je op de juiste plek komt, en dat er word aangeboden wat jij nodig hebt om de masseur te worden die je wilt zijn? Misschien zit jouw vraag hier wel tussen! We geven er in deze blog antwoord op, en zetten de meest gestelde vragen voor je op een rijtje, zodat je weet hoe het er het aan toe gaat bij onze erkende massage opleidingen. Of je nou een massage opleiding, Reiki opleiding of mindfulness opleiding bij ons wilt doen. We geven je antwoorden op jouw vragen!

masseur worden

Wat zijn de vereisten voor het volgen van onze massage opleidingen om masseur te worden?

Anand biedt een breed scala aan diverse cursussen en erkende massage opleidingen aan, die aansluiten bij verschillende behoeften en aspiraties. Eén van onze opvallende programma’s is de 3 jarige gecertificeerde HBO-opleiding, waarvoor we verwachten dat je minimaal een afgerond mbo4- of havo-diploma hebt behaald. Deze uitdagende opleiding vormt een solide basis voor verdere academische en professionele groei.

Wat Anand uniek maakt, is dat we een inclusieve benadering hanteren, waarbij je met elk niveau kunt instappen in onze diverse opleidingen en cursussen. Of je nu al ervaring hebt opgedaan in het werkveld of niet, er is altijd een passend programma voor jou beschikbaar. Wij geloven in de kracht van onderwijs als een middel tot persoonlijke ontwikkeling en groei, ongeacht je startpunt. Bij Anand streven we ernaar om jouw educatieve ervaring zo waardevol en betekenisvol mogelijk te maken. Met persoonlijke begeleiding, een ontspannen en gezellige sfeer en uitgebreide informatie.

Hoe lang duurt het om een massageopleiding te voltooien, zodat ik weet welke massage opleiding ik het best kan kiezen??

Of je nu slechts een weekend hebt om je kennis uit te breiden of meer tijd wilt besteden aan het ontwikkelen van een diepgaande expertise, wij hebben een programma dat bij jouw tijdschema en ambities past. Een voorbeeld van ons diverse aanbod is de cursus klassieke massage, die in slechts een weekend kan worden voltooid. Hier krijg je de kans om de basisprincipes van klassieke massagetechnieken te leren en toe te passen. Voor degenen die zich willen verdiepen in wellness-massage, bieden we de wellness masseur-opleiding aan. Die zich uitstrekt over een periode van 10 dagen, exclusief het examen. Deze uitgebreidere opleiding stelt je in staat om een breder scala aan massagetechnieken te verkennen en te beheersen.

masseur worden

Daarnaast hebben we de Ayurvedische massage-opleiding die over 8 dagen wordt gegeven (zonder stage). Deze opleiding biedt een dieper inzicht in de principes van Ayurveda en leert je hoe je deze eeuwenoude technieken kunt toepassen in je massagepraktijk. Onze flexibele lesdagen, die doorgaans op vrijdag, zaterdag of zondag worden gehouden, zijn ontworpen om aan te sluiten bij diverse schema’s. We begrijpen het belang van het nemen van de juiste tijd tussen de lessen om het geleerde te intergreren en huiswerk opdrachten te voldoen Daarom plannen we ruime tussenpozen om ervoor te zorgen dat de opleiding goed te volgen is en dat je alle kennis kunt opnemen. Neem een kijkje in onze agenda.

masseur worden

Zijn er stages of praktijkplaatsen beschikbaar als onderdeel van de opleiding? 

Bij Anand kan het zijn dat stage lopen onderdeel is om de opleiding af te ronden. De hoeveelheid satage dagen hangt af van de opleiding. Dit kan varieeren van 2 dagen, 50 uren tot 150 uren. 

Om jou te ondersteunen bij het vinden van een geschikte stageplek, bieden we de mogelijkheid om stage te lopen bij een van de cursussen of opleidingen die je zelf al hebt gevolgd. Als je stage loopt bij een cursus kan dat alleen bij de gehele cursus. Of je gaat zelf op zoek naar een stage adres om aan jouw stage uren te komen. Door de cursus als begeleider te volgen, leer je de fijne kneepjes van het vak. Je kijkt nu vanuit een ander gezichtspunt naar de cursus en daardoor kun je veel beter zien welke aspecten van belang zijn tijdens het geven van een massage. Tijdens het lopen van stage is nog beter te zien welke fouten er worden gemaakt door cursisten. Hierdoor leer je zelf nog beter deze fouten te vermijden. En te masseren in de praktijk. Meer lezen over stage?

Zijn er kansen op werk na het afronden van de erkende massage opleiding?

Weten waar je aan toe bent kan helpen om er achter te komen welke massage opleiding je wilt kiezen. Met de meeste cursussen en erkende massage opleidingen bij Anand kun je:

  • Werken in de wellness branche of zelf een massagepraktijk starten
  • Een professionele ontspanningsmassage geven
  • Een klassieke massage geven op professionele wijze
  • Een professionele sportmassage geven
  • Een professionele ayurvedische massage geven.
  • Een breed pakket van massagetechnieken inzetten
  • Een massage op maat bieden

Hebben jullie opendagen of kansen om een dagje mee te lopen?

Bij Anand Opleidingen hebben we ervoor gekozen om geen traditionele open dagen te organiseren. In plaats daarvan bieden wij jou de mogelijkheid om op een meer interactieve manier kennis te maken met onze opleidingen. Een unieke kans hiervoor is om deel te nemen aan een van de modules van de erkende massage opleiding tot wellness masseur.

Bijvoorbeeld, je kunt deelnemen aan afzonderlijke modules zoals ontspanningsmassage, meditatie of intuïtie. Door deel te nemen aan deze modules krijg je niet alleen een voorproefje van de specifieke onderdelen van de opleiding. Maar kun je ook de sfeer proeven, kennismaken met onze ervaren docenten en een beter begrip krijgen van de lesstof die bij Anand wordt aangeboden.

masseur worden
masseur worden

Zijn er specifieke certificeringen of accreditaties zodat ik professioneel masseur kan worden?

Onze opleiding masseur is erkend door BMS, BATC, KTNO, NVST en VBAG. Dit is een  erkende beroepsopleiding! Na het afronden van de opleiding kun je lid worden van de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS) of van een van de andere beroepsverenigingen. Met een lidmaatschap krijg je een collectieve bedrijfsaansprakelijkheids- en ongevallenverzekering.

masseur worden

Zijn er mogelijkheden voor specialisaties binnen de massageopleiding?

Bij Anand geloven we in het bieden van een volledige en geïntegreerde benadering van wellness en massage. Waarbij we niet alleen focussen op technieken maar ook op de spirituele en energetische aspecten van het vak, om allround masseur te worden. Deze specialisaties dragen niet alleen bij aan jouw persoonlijke groei en welzijn, maar bieden ook een waardevolle aanvulling tijdens het werken met cliënten. Het stelt je in staat om op maat gemaakte behandelingen aan te bieden die aansluiten bij de individuele behoeften en voorkeuren van jouw cliënten. 

Binnen de uitgebreide opleiding tot wellness masseur en de driejarige HBO-opleiding bij Anand komen diverse massagestromingen aan bod. Waardoor je een brede en diepgaande kennis opdoet in de kunst van het masseren. Van de fundamenten van klassieke massage tot de verfijnde technieken van Ayurvedische massage,. Onze opleidingen bieden een rijke en gevarieerde leerervaring.

Daarnaast streven wij ernaar om onze studenten de mogelijkheid te bieden zich te specialiseren en verdiepen in specifieke massagevormen. Bij Anand kun je bijvoorbeeld kiezen voor korte cursussen, waaronder stoelmassage of chakra massage, om je expertise te vergroten en een bredere set vaardigheden te ontwikkelen.

Hebben we al jouw vragen beantwoord over onze massage opleidingen? Weet jij al welke massage opleiding jij wilt kiezen om masseur te worden, of je kennis uit te breiden? Als er nog een vraag bij je op komt, mag je altijd contact opnemen! We beantwoorden je vragen hier graag.

Vergelijkbare berichten