Wat is een energetische massage?

Een energetische massage gaat dieper dan een normale massage. Er word samen gewerkt met jouw levens energie, jouw energie centra’s, de chakra’s. Jouw levensenergie kan namelijk nog wel eens verstoord raken. Door bijvoorbeeld stress, onzekerheid of een nare gebeurtenis. 

Doormiddel van lichaamswerk: een vakkundige combinatie van massage en energiewerk, afgestemd op de noden en wensen van de client, word jouw energie weer in balans gebracht. Het is een holistische manier van masseren. Een energetische massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Zodat de energie weer gaat stromen. Als jouw energie goed stroomd heeft dit effect op hoe jij in het leven staat. Als een bepaald energie centra namelijk niet in balans is, kun je dit merken in je dagelijks leven.

Jouw energie weer in balans

We hebben 7 energie centra, het eerste energie centrum (chakra) staat bijvoorbeeld voor veiligheid en het leven aankijken. Je kunt je voorstellen dat als deze uit balans is, je je onveilig en onrustig kunt voelen. Het 3e energie centrum staat voor je zelfbeeld, je wilskracht, zelfdiscipline en warmte in jouw persoonlijkheid. Als deze uit balans is voel je je onzeker en sta je passief in het leven.

Met een energetische massage word er aangevoeld waar de energie vertoord is geraakt. Doormiddel van reiki en massage worden deze energie centra schoon gemaakt en juist geactiveerd. Het kan zijn dat er maar één energie centra uit balans is, wat effect heeft op de rest omdat alles samen moet werken. Of dat meerdere energiecentra’s uit balans zijn. Als jouw energie vrij kan stromen voel je je geaard, zeker van jezelf, vredig, energiek en nieuwe ideeën en ispiratie komen als vanzelf weer tot je.

Het Griekse ‘holos’ van holistisch, betekent ‘geheel’. Bij een energetische massage maakt de masseur en de client uit van dat geheel. Als je iemand masseert, kun je soms bijvoorbeeld hoofdpijn of vermoeidheid ervaren. Een cliënt kan op zijn beurt een bepaalde spanning bij de masseur ervaren en zich daardoor niet volledig aan een massage overgeven.

Dat gevoel heeft te maken met energie. Van de cliënt, van de masseur, of van allebei. 

Daar komt het woord ‘holistisch’ om de hoek kijken: die energie ervaar je, omdat jij en degene die je masseert één zijn. Dat is geen zelfgebreide visie, maar een wetenschappelijk onderbouwd verhaal, waarin kwantummechanica een grote rol speelt. Vertaald naar bijvoorbeeld de reguliere geneeskunde: een goede huisarts zal zich bij klachten ook niet beperken tot een symptoom, maar naar het geheel van oorzaak en gevolg kijken.

Wil jij dit leren?

Onze opleiding – Holistische Opleiding Energetische Massage

Onze opleiding – Erkende Reiki Opleiding

Of download onze studiewijzer hier

energetische massage

Vergelijkbare berichten