Meditatieve yoga

Meditatieve yoga is een leven van zelfdiscipline gebaseerd op de stellingen van ‘eenvoudig leven en verheven denken’. De oude yogi’s zagen het lichaam als een voertuig van de ziel. Een auto heeft olie nodig, een accu, een koelsysteem, de juiste brandstof en een betrouwbare bestuurder. Net zo heeft het lichaam een aantal zaken nodig om makkelijk te kunnen functioneren.

Juiste Meditatieve Yoga Oefeningen – Asana’s

De lichaamsoefeningen bij yoga zijn de asana’s. Deze zijn geweldloos en zorgen voor lichte strekking. Dat zorgt ervoor dat de gewrichten, spieren, ligamenten, pezen en andere delen van het lichaam worden gesmeerd. Asana’s helpen het zenuwstelsel in evenwicht te brengen. Verder helpen ze de bloedcirculatie te verbeteren, spanning op te heffen en het lichaam soepeler te maken. Wanneer de oefeningen ontspannen worden uitgevoerd, ontwikkelen ze ook de verstandelijke vermogens en versterken ze de spirituele capaciteiten. De asana’s vormen ook de derde stap in het systeem van de raja yoga.

De Meditatieve Yoga Ademhaling – Pranayama

Diep ademhalen helpt het fysieke lichaam te reinigen en te voeden. Wanneer je volledig inademt, voorzie je het lichaam van een overvloedige hoeveelheid zuurstof. Wanneer je uitademt, worden de afvalstoffen uitgestoten. Via de meditatieve yoga ademhaling wordt het lichaam ook aangesloten op zijn accu, de zonnevlecht (plexus solaris). Wanneer deze met behulp van de speciale ademhalingstechnieken (pranayama) wordt aangesproken, komt energie (prana) vrij voor lichamelijke en geestelijke verjonging.

De Juiste Ontspanning

Wanneer het lichaam en de geest overwerkt en gespannen zijn, vermindert hun natuurlijke doeltreffendheid. Meditatieve yoga, rust en ontspanning zijn middelen om het lichaam weer op te laden. Met bepaalde yogamethoden kunt u de geest en de spieren leren volledig te ontspannen.

Gezond Eten

Het yogadieet bestaat uit voedingsmiddelen die licht verteerbaar zijn. Deze voeding moet eenvoudig, natuurlijk en gezond zijn. Daarnaast moet ook de subtiele invloed die voeding heeft op het verstand en het astrale lichaam in aanmerking worden genomen. Je zult merken dat deze voedingsvoorschriften u een uitstekende gezondheid, een heldere geest en weldadige gemoedsrust verschaffen.

Positief Denken en Meditatie

Zoals elk voertuig een verstandige bestuurder nodig heeft, zo heeft het lichaam een evenwichtige geest nodig. Meditatieve yoga helpt u om dit te bereiken. Je geest zal helderder en scherper worden en je zult je beter kunnen concentreren. Positief denken zal het verstand zuiveren en je zult wijsheid en innerlijke rust ervaren.

Zelf meditatieve yoga leren? Klik hieronder voor meer info.

Vergelijkbare berichten