Massage cursus noord-holland – leer massage in een weekend!

Ben je geïnteresseerd in massage en zou je hier graag zelf meer over te weten komen? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar een massage cursus. Noord Holland, om preciezer te zijn in de plaats Zaandam, is de plek waar ons toonaangevend opleidingsinstituut Anand de massage cursus aanbiedt.  Of je nu een eenmalige workshop wilt volgen of via een opleiding een gecertificeerd masseur wilt worden, iedereen die meer wil weten over masseren kan terecht bij een geschikte cursus. Naast Zaandam (op een kwartier rijden van Amsterdam), kun je ook terecht in de provincie Utrecht (Bilthoven) en in Gelderland (Nijmegen). Daarnaast is er op een mooie locatie in Duitsland mogelijkheid om een cursus of opleiding te volgen.

Wil je meer weten over onze massage cursussen? Klik op de oranje knop hieronder en ontvang meer informatie in je mailbox.

Vind een interessante cursus

Massages zijn er in allerlei verschillende soorten, waar verschillende technieken bij komen kijken. Het is dus goed om te weten wat je zou willen leren als je je gaat inschrijven voor een massage cursus in Noord HollandAnand biedt op het gebied van massages de volgende soorten aan:

Met de cursus ontspanningsmassage leer je de basisbeginselen, om een goede ontspannende massage te geven. Tevens is het een introductie tot de anotomie van ons lichaam. In het e-book die je kunt downloaden na je inschrijving kun je alvast de behandelde spieren inzien. Zo ben je goed voorbereid voordat je aan de workshop begint.

Na de cursus ontspanningsmassage heb je talloze keuze om je met een andere workshop in een bepaald soort massage te specialiseren. Aan te raden is om de cursus Klassieke massage te volgen. Samen met de cursus Ontspanningsmassage vormen deze twee de sportmassage. Zo leer je bij de klassieke massage workshop een techniek genaamd kneden, waarmee je spierpijn kunt verminderen. Ideaal voor het masseren van mensen die op het punt staan te gaan sporten of voor het masseren van mensen die zojuist gesport hebben.

De yoga massage is een actievere vorm van massage, gericht op het losmaken van gewrichten en het vergroten van de flexibiliteit. Dit doe je door middel van rek- en strekoefeningen. De masseur zorgt ervoor dat de ontvanger van deze massage yoga oefeningen uitvoert zonder zich hierbij in te spannen. Maak je maar geen zorgen over je eigen yoga houdingen. Bij Anand wordt je klaar gestoomd om de yoga massage zonder moeite uit te voeren. Je kunt zelfs kiezen om mee te gaan met de yoga vakantie, waarin je je waant in het groene landschap van Sauerland. Hier zul je samen met gelijkgestemden zeven dagen door brengen, yoga beoefenen en van vegatarische maaltijden genieten.

De stoelmassage is gericht op het verminderen van hoofd- en nekklachten. Deze massage kan gegeven worden met kleren aan en is dus ideaal voor op een werkplek. Binnen 20 minuten zul jij op de werkvloer een ander doen ontspannen op de massage stoel. Tijdens de cursus leer je hoe je diep kunt werken in de nek en schouders van een ander. Hier zitten vaak blokkades door het aannemen van een verkeerde houding achter de computer. Daarnaast leer je hoe je de energiebanen van een ander masseert zodat zij weer vol energie de dag kunnen vervolgen.

Naast de massage cursus in Noord Holland kun je ook cursussen volgen op het gebied van reiki, meditatie, intuïtieve ontwikkeling en yoga.
Bij Anand is er een ruim aanbod op het gebied van massage cursussen en persoonlijke ontwikkeling cursussen. Wil jij graag groeien op innerlijk niveau? Download dan onze studiegids hieronder en zie welke mogelijkheden wij aanbieden.

Certificering van de cursussen

Of je de massage cursus uit enthousiasme volgt of uit een professioneel oogpunt. Voor iedereen is er wel wat uit te halen. Wil je aan je familie en vrienden kunnen laten zien dat je de cursus hebt gevolgd? Vraag dan na het volgen van de workshop per mail je deelname bewijs aan. Zo kun je aan anderen laten zien dat je deel hebt genomen aan een cursus bij Anand.
Wil je professioneel aan de slag kunnen met een cursus bij Anand? Leg dan het examen af na het volgen van de cursus. Indien je deze met een voldoende afsluit, ontvang je ter plekke je certificaat. Op het certificaat staat uiteraard je volledige naam en behaalde cijfer vermeldt.

Meer informatie over de cursussen

Heb je bovenstaand nog geen informatie aangevraagd, omdat je liever rond kijkt op onze website? Dat kan natuurlijk ook. Vind uitgebreide informatie over massage cursus in Noord Holland door op de verschillende massages te klikken in ons menu.

Ben je benieuwd wie er allemaal les geven bij Anand? Op onze trainers pagina is er informatie beschikbaar over de trainers die de cursus geven. Zij worden veelal intern opgeleid en hebben veel ervaring met zowel masseren als het lesgeven over masseren. Zelf hebben ze natuurlijk een grote passie voor alles wat met massage, reiki, yoga en meditatie te maken heeft.

Tevens biedt de website informatie over massagetafels en heb je toegang tot video’s (na het volgen van de cursus) met uitleg en de stappen van de massage. Naast de video’s vindt je na inschrijving van je massage cursus een e-book over massage en leer je hoe je de zelfstudie moet aanpakken na afloop van de workshop. Al met al, ondersteunende materiaal wanneer jij dat wil! En mocht je er dan alsnog niet uitkomen, kun je al je vragen stellen per mail of telefoon. Zo blijf je na de cursus doorleren en sta je er nooit alleen voor.

Tot slot kun je op onze website verschillende keurmerken en organisaties vinden die Anand erkennen als opleidingsinstituut.

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Volg ons op Twitter en of Facebook en blijf op de hoogte van tips over massage en persoonlijke ontwikkeling. Maar ook over onze (nieuwe) cursussen.

Vindt een overzicht van prijs, data, en locatie voor de massage cursussen via de knop hieronder.

Meer info over de locatie

Vergelijkbare berichten